Skocz do zawartości

Pytania początkującego

sknerus

Rekomendowane odpowiedzi

1. czy owadożery "dokarmiać" tylko muchami, komarami i mrówkami czy też można im dać dżdżownicę lub małą gąsienicę .

2. dlaczego mucha znajduje się w kielichu kapturnicy leży już ze dwa tygodnie i nic się z nie dzieje (żadnych soków w kielichu)

3. czy owadożery można spryskiwać wodą, jeśli tak to które (z tego co wyczytałem to tylko kapturnicę i dzbaneczniki to lubią)

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie trzeba ich dokarmiać, same będą sobie łapały różne owady.

2. Jaki gat. kapturnicy? Jak purpurowa to trzeba jej wlewać wodę tak z 1/3 kaptura.

3. Kapturnic się nie zrasza, dzbanki możesz ale jak je trzymasz na parapecie to nie ma to większego sensu. (zraszanie podniesie wilgotność tylko na kilka min)

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już tak bardzo ci zależało na poprzekreślaniu mojej wypowiedzi, to

1. Dodatek: niektórzy uważają, że jak się karmi, to rosną rośliny zdecydowanie szybciej. Pytanie było o to czym karmić, a nie czy karmić.

3. Dodatek: By obmyć z kurzu chociażby warto raz na jakiś czas spryskiwać roślinki w/w.

Odnośnik do odpowiedzi

a co ad. spryskiwania muchołówek rosiczek i tłustoszy?

zraszanie roślin ponoć przyspiesza ich wzrost - wyższa wilgotność

Chodzi mi konkretnie o kapturnice purpurową

Edytowane przez sknerus
Odnośnik do odpowiedzi

ErysFR nie zależało mi na poprzekreślaniu twojego posta, tylko jak zacząłem pisać swojego posta to twojego jeszcze nie było.

Sknerus tylko by podnieść wilg. poprzez zraszanie musiałbyś tą czynność powtarzać co 30 min.

Nie zraszaj rosiczek ani tłustoszy, rosiczki przez to mogą stracić krople klejącej cieczy. Nie widzę także sensu w zraszaniu muchołówek.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.