sknerus Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 1. czy owadożery "dokarmiać" tylko muchami, komarami i mrówkami czy też można im dać dżdżownicę lub małą gąsienicę . 2. dlaczego mucha znajduje się w kielichu kapturnicy leży już ze dwa tygodnie i nic się z nie dzieje (żadnych soków w kielichu) 3. czy owadożery można spryskiwać wodą, jeśli tak to które (z tego co wyczytałem to tylko kapturnicę i dzbaneczniki to lubią) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 1. Jak ci nie wypełzną z pułapek.. 2. Dolej trochę wody destylowanej do kielicha. 3. Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie, niektórzy spryskują cefale, ale o nich co hodowca to teoria. No i heliamfory. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 1. Nie trzeba ich dokarmiać, same będą sobie łapały różne owady. 2. Jaki gat. kapturnicy? Jak purpurowa to trzeba jej wlewać wodę tak z 1/3 kaptura. 3. Kapturnic się nie zrasza, dzbanki możesz ale jak je trzymasz na parapecie to nie ma to większego sensu. (zraszanie podniesie wilgotność tylko na kilka min) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Skoro już tak bardzo ci zależało na poprzekreślaniu mojej wypowiedzi, to 1. Dodatek: niektórzy uważają, że jak się karmi, to rosną rośliny zdecydowanie szybciej. Pytanie było o to czym karmić, a nie czy karmić. 3. Dodatek: By obmyć z kurzu chociażby warto raz na jakiś czas spryskiwać roślinki w/w. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 (edytowane) a co ad. spryskiwania muchołówek rosiczek i tłustoszy? zraszanie roślin ponoć przyspiesza ich wzrost - wyższa wilgotność Chodzi mi konkretnie o kapturnice purpurową Edytowane 15 Września 2010 przez sknerus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 ErysFR nie zależało mi na poprzekreślaniu twojego posta, tylko jak zacząłem pisać swojego posta to twojego jeszcze nie było. Sknerus tylko by podnieść wilg. poprzez zraszanie musiałbyś tą czynność powtarzać co 30 min. Nie zraszaj rosiczek ani tłustoszy, rosiczki przez to mogą stracić krople klejącej cieczy. Nie widzę także sensu w zraszaniu muchołówek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi