Cirrus Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Witam. Chcialbym wiedzieć czy wybralem dobry sprzęt do doświetlania roślin Moje jarzeniówki to: Agua-Glo barwa niebieska/fioletowa 19000k 20W Sun-glo barwa pomarancz/biel 4200k 20W Poniżej zdjęcie akwarium ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 19000K to za dużo, takie lampy używa się do akwariów morskich, a nie do roślin. Druga tez nie bardzo. Rośliny potrzebują światła niebieskiego i czerwonego, z przewagą tego drugiego. Najlepiej kupić świetlówki do hodowli roślin jak Sylvania Grolux lub Narva Nature Superb. Pytanie ode mnie, po co trzymać w akwarium kaptury i muchołówki, które niedługo trzeba przezimować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Witam. Chcialbym wiedzieć czy wybralem dobry sprzęt do doświetlania roślin Moje jarzeniówki to: Agua-Glo barwa niebieska/fioletowa 19000k 20W Sun-glo barwa pomarancz/biel 4200k 20W Poniżej zdjęcie akwarium ;] w tematy oświetlenia nie będę wnikał bo nie chce mi sie sprawdzać parametrów ale jeśli uhodujesz w akwa za dużą wilgotność to ci te muchołapy i kaptury popadają kontroluj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cirrus Napisano 16 Września 2010 Autor Share Napisano 16 Września 2010 Nie poprostu ostatnio jest zbyt malo swiatla wiec wlozylem je do akwarium. Niedlugo beda zimowane. Poprostu chcialem wiedziec czy ten system jest odpowiedni dla moich roslin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cirrus Napisano 16 Września 2010 Autor Share Napisano 16 Września 2010 ps. teraz mam problem ze znalezieniem tych swietlowek w dlugosci 61 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi