Michal94 Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 (edytowane) Mógłby mi ktoś napisać coś odnośnie tego pływacza: podłoże, wilgotność, czy będzie rósł na południowym parapecie i jakiej wielkości ma kwiaty? Pozdrawiam Michał Edytowane 17 Września 2010 przez Michal94 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 (edytowane) Podłoże torf z piaskiem 1:2, doniczka może stać w wodzie tak powiedzmy 1 cm, jeżeli większy poziom wody to dobrze byłoby dodać perlitu do podłoża co zapobiegnie gniciu torfu. Wilgotność powietrza im większa tym lepiej. O kwiatku niech ktoś inny się wypowie. Aaaa.. na południowym będzie mu dobrze. Edytowane 17 Września 2010 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Kwiatek ma tak z 1 cm, jest bardzo ładny. Myślę, że roślina wymaga dużych ilości światła / słońca (jeżeli może ktoś słońce zapewnić). Wtedy kwitnie na pewno obficiej, bo pod 70W, to jednak zakwitnie, ale niewiele i rzadko, przy ponad 100 lepiej, więcej nigdy nie miałem, więc nie wiem. Ale wychodzi na to, że im więcej tym jednak lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Mówicie o tym? http://www.cpukforum.com/forum/lofiversion...php/t32161.html To nie jest czasem pływacz wodny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Lądowy albo affixed. Faktycznie lubi mieć mokro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Rzeczywiście MCPherson podaje jako lądowy. Zwątpiłem bo najczęściej spotykałem się z taką uprawą: http://www.my-mac.net/forum/viewtopic.php?...67&start=15 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Tak, często go w akwarystyce stosują i on faktycznie na dnie strumieni może rosnąć w naturalnym środowisku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Dzisiaj odebrałem go od znajomego akwarysty, który trzyma go jako trawnik w krewetkarium. Posadziłem go na dwa sposoby tak jak napisał Moof i tak jak w tym linku podanym przez Marrona, zobacze gdzie będzie ładniej rósł. Temat można zamknąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Nie zamykam bo czekamy na relację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Dzisiaj zamieszczę pierwsze zdjęcia: 20.09.2010 I sposób: II sposób: Zdjęcia będę dodawał co 2 tyg lub 1 miech, zależy jak będzie rosnąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybiarz21 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 nie jestem specem miałem go w akwarium rósł dobrze lecz powoli ja podawałem mu co2 z butli i posiadałem oświetlenie 0,7WnaL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi