arucardo Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 witam jestem nowy i mam kilka pytań- 1.na torfie mojej rosiczki pojawiła się szara pleśń użyłem roztworu topsinu 2 dni temu, jak szybko zanika pleśń? 2.jak wyciągać owocówki z pojemnika żeby nie rozleciały się po całym mieszkaniu? 3.gdzie w zimę najlepiej trzymać roślinki( okno chyba odpada ze względu na suche powietrze z kaloryfera) 4.czy po obcięciu pędów kwiatowych rosiczki będą silniejsze? z góry dzięki:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 2.Jeśli hodujesz hodujesz tak jak ja muszki latające to polecam ci mój sposób. Pożywkę wlej do 1l pojemnika po lodach(ważne, żeby był szczelny). Wytnij kwadrat i zaklej go ręcznikiem papierowym(tlen dla muszek). A teraz wyjmowanie. Od plastikowej butelki utnij szyjkę. W pokrywce od pudełka wytnij taką dziurę, żeby wcisnąć uciętą część, tak aby najgrubsza część szyjki była a wierzchu(możesz użyć kleju typu kropelka w razie nieszczelności). Aby wyjąć muszki odkręć korek i przyłóż plastikową butelkę. Zasłoń czymś pojemnik a butelkę zbliż do żarówki. Muszki idą do światła. Gdy uzbierasz wystarczającą ilość zakręć butelkę i pojemnik. Pojemnik powinien być przezroczysty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 2. Albo na trochę do lodówki i cała energia zawarta w tych małych organizmach zanika na jakiś czas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 3. - A jakie masz te roślinki? Zimujące czy nie? Ja trzymałam rośliny na parapecie, tylko na karoryfer kładłam np 2 warstwy (albo więcej) mokrych np.ręczników.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi