Skocz do zawartości

pytania

arucardo

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem nowy i mam kilka pytań-

1.na torfie mojej rosiczki pojawiła się szara pleśń użyłem roztworu topsinu 2 dni temu, jak szybko zanika pleśń?

2.jak wyciągać owocówki z pojemnika żeby nie rozleciały się po całym mieszkaniu?

3.gdzie w zimę najlepiej trzymać roślinki( okno chyba odpada ze względu na suche powietrze z kaloryfera)

4.czy po obcięciu pędów kwiatowych rosiczki będą silniejsze?

z góry dzięki:)

Odnośnik do odpowiedzi

2.Jeśli hodujesz hodujesz tak jak ja muszki latające to polecam ci mój sposób. Pożywkę wlej do 1l pojemnika po lodach(ważne, żeby był szczelny). Wytnij kwadrat i zaklej go ręcznikiem papierowym(tlen dla muszek). A teraz wyjmowanie. Od plastikowej butelki utnij szyjkępost-5026-1286989894.jpg. W pokrywce od pudełka wytnij taką dziurę, żeby wcisnąć uciętą część, tak aby najgrubsza część szyjki była a wierzchu(możesz użyć kleju typu kropelka w razie nieszczelności). Aby wyjąć muszki odkręć korek i przyłóż plastikową butelkę. Zasłoń czymś pojemnik a butelkę zbliż do żarówki. Muszki idą do światła. Gdy uzbierasz wystarczającą ilość zakręć butelkę i pojemnik. Pojemnik powinien być przezroczysty. post-5026-1286989914.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.