makserwus Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Witam. Ostatnio temperatura zeszła poniżej 0 i moje rośliny w torfowisku coś zrobiły: kapturnice wypuszczały nowe liście, to te nagle im uschły, a stare liście trzymają się normalnie rosiczką binata, filiformis uschły liście i chyba robią pąki czy coś. I teraz mam pytanie czy to normalne? U rosiczek zdaje mi się, że tak, ale te kapturnice.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Całkowicie normalne. Binatę już czas ewakuować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Czemu ewakuować?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Bo źle znosi mróz... jeśli w ogóle zniesie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 To super ona rosiczka zimolubna jest;d xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Jest zimnolubna, bo zimuje... nie znaczy, że w polskim klimacie też. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 To tylko te binaty mam ewakuować czy jeszcze jakieś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Tylko binaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Binaty, młode kapturnice rosnące samodzielnie, muchołówki i wszystko o co się obawiasz, że może nie przeżyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Ja to się obawiam o całe moje torfowisko;d Że mi nic nie przeżyje... Tylko te od josyna pewnie przetrwają;d A co do binat to one przeżyją i mogłem ich nie wyciągać josynowi nie padły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Mi też jedna nie padła.... z sześciu Odbiła w czerwcu i była wielkości siewki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi