Skocz do zawartości

Fotografia

Keriel

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo ludzi robi fotki roślinkom, ale może macie jakieś zdjecia które przedstawiaja inne tematy i sa dla was wyjatkowe.

Zapraszam do publikowania swoich fotek. Ja sam jak przebiore moje to kilka zamieszcze.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja pokaże trochę fotek z mojej "wycieczki" do Wietnamu, niestety był to wyjazd służbowy a nie turystyczny ale i tak udało sie pozwiedzać trochę ciekawych miejsc :)

Na początek brama w Uniwersytecie Literatury z XI w. o tyle istotna że jest symbolem stolicy Hanoi i ogólnie symbolem Wietnamu, znajduje się na ich banknotach, monetach i praktycznie wszystkich innych rzeczach :)

brama1zy.th.jpg

poniżej fotka wdzianka w jakim "wykładali" w dawnych czasach "profesorowie " :)

wdzianko3py.th.jpg

na następnej fotce widać typową ulice w Hanoi, tam praktycznie wszędzie stoją "motobajki", które zresztą w obecnej chwili totalnie wyparły poprzedni środek transportu, czyli rower.

hanoiulica4vx.th.jpg

żeby zrobić fotke roweru z ładunkiem musiałem wybrać sie do muzeum etnograficznego :)

rower4pu.th.jpg

Hanoi słynie również z tego że jest miastem 100 pagód, poniżej jedna z nich, odpowiednik naszej "chatki na kurzej nóżce" :)

jedno3du.th.jpg

Teraz trochę zdjęć z wycieczki do rejonu zwanego "perfume pagoda".

Jechaliśmy autostradą na której można się rozpędzić do zawrotnej szybkości 70km/h po zjeździe z autostrady na główna drogę napotkaliśmy młockarnie ryżu.

ryz6it.th.jpg

wejście do pagody zawsze zaczyna się bramą:

perfumpag0678tt.th.jpg

następnie było coś co bym nazwał dzwonnicą:

perpag6lq.th.jpg

dalej groźny strażnik pagody

straznik9px.th.jpg

i wreszcie wnętrze samej pagody

perfumpag2ya.th.jpg

Druga pagoda znajdowała się we wnętrzu jaskini ale jak dla mnie wszystkie te pagody były podobne, ale za to sama jaskinia okazała się ciekawa i było troszkę widoków :)

jaskinia14rt.th.jpg

jaskinia23vu.th.jpg

Następnie udało mi się odwiedzić park narodowy i poniżej kilka zdjęć:

motyl0ew.th.jpg

jaszczur8ky.th.jpg

hibiskus2fq.th.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Może i tak ale skoro to jego praca to może taki wydatek sie zwróci.

To jak z samochodami. Ludzie używaja zwykłych, a rajdowcy wala kase na takie wypasione. Ja uzywam takiego aparatu bo taki mi styknie.

Poza tym nie mam takich umiejetności. Dobry fotograf zrobi dobre zdjecia słabszym aparatem. A kiepski fotograf może mieć sprzet za kilkanaście tysiakow i tak nie zrobi rewelki.

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisłałem, mój tata jest fotografem. Niedawno jego kolega kupił profesjonalny aparat fotograficzny za (uwaga) 22 500 PLN  :!: Za taką sumę, to ja kupiłbym dobrego kompa  :cool:

Ale on co fotografuje?? :wink:

Odnośnik do odpowiedzi

Zawodowy fotograf i filmowiec :neutral: Kasy ma jak lodu za zwykły ślub :!: Ostatnio robił ślub od piłkarza GKS Katowice :!: W studio ma 4 kompy po 2gb ram na każdym, on to ma życie :shock:

Odnośnik do odpowiedzi

Coś czułem ze śluby itp To pożywka dla tego rodzaju fachu. Na takich imprezach zarabiaja kase, a po wszystkim robia jakieś artystyczne fotki dla siebie lub mniejszego grona.

Jak różnego rodzaju kapele :]

Odnośnik do odpowiedzi

Zawodowy fotograf i filmowiec  :neutral: Kasy ma jak lodu za zwykły ślub  :!:  Ostatnio robił ślub od piłkarza GKS Katowice  :!: W studio ma 4 kompy po 2gb ram na każdym, on to ma życie  :shock:

a mój kumpel zarządza serwerami internetowymi ściąga filmy 700 megowe w 3 min + do całego interesu ma 3 puszki canon 5D + 2 obiektywy 70-200 2.8, 3 stałki 85, 1.2 + inne mniej znaczace obiektywy + psa haski koloru kremowego bo sie skrzyżował z labradorem o ogólnie więcej kasy niż lodu - banan po maksie

Odnośnik do odpowiedzi