M@ti Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Czy pomoże mi ktoś w identyfikacji tej rosiczki? Nasiona jej kupiłem w ubiegłym roku jako D. Kaieteurensis no ale już wiem, że to na pewno nie jest to. Obstawiam, że to tokaiensis jednak proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Tokkainensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Też jestem za Tokkainensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 hmm. Mam identyczne, do dziś myślałem, że to spathulata... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 hmm. Mam identyczne, do dziś myślałem, że to spathulata... Sphatulaty wybarwiają się inaczej i łatwiej niż Tokanensis. Dodatkowo Tokanensis rosną większe. Widać też pewne różnice w kształcie liści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 To mam tokkainensis. Całą masę... Dziady faktycznie ciężko się wybarwiały nawet na południowym oknie i są duże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi