Kon000r Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Ktos potrafi to zidentyfikowac tak na 100%? Roślina kupiona dziś w pewnym markecie budowlanym Początkowo stawiałem na 'Rehderi' ale roslina nie ma bialych plamek na pokrywie liscia... Jakby co to moge wstawic wiecej fotek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Krąży taka odmiana po Obi, nie wiadomo co to jest. Na pewno jakaś krzyżówka z rubrą, bo kwitnie na czerwono. Co to jest dokładnie pewnie prędko się nie dowiemy - jeśli w ogóle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Wydaje mi się, że to rubra x minor, bo to nie jest rubra czysta, przyjrzałem się moim i jest różnica przy wardze, u Twojej wcześniej zawija do góry niż u wszystkich rubr. Jak dla mnie to na 90% ta kapturnica. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 prawdopodobnie w tej kapturnicy jest i minor i rubra, ale co jeszcze to nie wiadomo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Kopałem jeszcze troche w necie ale wątpliwości jak byly tak są nadal. Znalazłem na cpp i w innych miejscach troche podobnych zdjęć ale przy wiekszosci cos mi nie pasowalo. Trzeba czekać do następnego sezonu, zobaczymy co z tego wyrośnie. Temat narazie mozna zamknąć Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi