ErysFR Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Ona się unosi o tak po prostu w wodzie?!?!?!?!? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) tak . od 22 września (nie wiedziałam co zrobić z liśćmi paradoxy porozrzucanymi po całym pokoju, więc część poszła do torfu, a część do słoika. żeby się nie zmarnowały. no i się udało) . w sumie po trzech tygodniach miałam wylać zawartość słoika, bo myślałam, że nic się nie dzieje, ale z lenistwa nie wylałam i coś tam mi powyrastało . Edytowane 13 Grudnia 2010 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 moje nowe nabytki: pinguicula esseriana. najładniejszy tłustosz moim zdaniem : Nepenthes sanguinea 'Red hybride'. ze specjalną dedykacją dla maklerw ^^. żeby nie było, że nie mam żadnego dzbanecznika: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Też lubię esserianę. Najładniej wygląda, gdy wykształci rozetę wyglądającą jak szyszka. Cyclosectę też lubię. Za kształt liści i ich zabarwienie na fiolet przy końcach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Kosa1984, esserianę lubię z tego samego powodu, a cyclosecty (przyznaję się bez bicia ) nigdy wcześniej nie widziałam (dopiero od sierpnia za sprawą Alberta powolutku wkraczam w świat mięsożerów ). właśnie zobaczyłam jak wygląda i też bardzo mi się podoba. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Jak chodzi o dzbaneczniki i tłustosze to dopiero początki, natomiast cieszą pierwsze poważniejsze sukcesy w rozmnażaniu rosiczek nie tylko wegetatywnie, ale też generatywnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Al, o rozmnażaniu generatywnym miałeś nie mówić żeby nie zapeszyć , ale teraz sama się pochwalę, bo już nie wytrzymam . Drosera nidiformis: Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Ponieważ zabezpieczenia w postaci folii nie wystarczyły (koty przegryzały się przez nią . poza tym torf zaczynał pleśnieć. chyba z powodu małej cyrkulacji powietrza) kupiłam w Bricomarche dwa metry siatki iii... tadaaaam: dzieło moje i Alberta Aa, i jeszcze mam nową świetlówkę, bo znalazłam w miarę tanie, więc sobie zamówiłam i mam radochę Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Hahaha. Mój kot aż takiego zainteresowania owadożerami nie wykazywał, co najwyżej przebiegał przez parapet i strącał wszystko łącznie ze 'szklarniami' (plastikowymi na szczęście) xD Do czasu kiedy zaineresował się samowolnymi spacerami po osiedlu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Kapturnica powinna już dawno zimować, poza tym oświetlenie które zaserwowałaś roślinom jest za słabe. Min. 2 takie świetlówki i zawieszone nad roślinami, nie z boku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Kapturnica jest już po zimowaniu (wiem, trochę za krótko, już dostałam za to opieprz ), a stolik z reguły stoi przy oknie. został przestawiony na parę dni . z ustawieniem świetlówki pokombinuję Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 To tylko taka drobna sugestia W chwili obecnej duża część światła "ucieka" na ścianę. No i pomyśl nad jakimś odbłyśnikiem. Bardzo dużo pomaga. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 dzięki Jaras . Nad odbłyśnikiem już myślimy od jakiegoś czasu, ale nie możemy się zebrać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kynek_vava Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 ladnie ladnie podoba mi sie ta oslona przed kotem moja kota cale szczescie nie lubi jesc roslinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 na początek zrób prowizorkę z filii aluminiowej. może ciekawie nie będzie to wyglądało ale podniesie efektywność doświetlania. a na kota kocimiętkę polecam tylko teraz będzie z nią mały problem. wiosna w Melonie na Puławskiej 444 powinna być dostępna. a jak nie to w Raszynie u "bugherta"<czy jakoś tak> napewno! powinno pomóc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi