Skocz do zawartości

parę fotek- Klawdia

Klawdia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

tak :P. od 22 września (nie wiedziałam co zrobić z liśćmi paradoxy porozrzucanymi po całym pokoju, więc część poszła do torfu, a część do słoika. żeby się nie zmarnowały. no i się udało) :D. w sumie po trzech tygodniach miałam wylać zawartość słoika, bo myślałam, że nic się nie dzieje, ale z lenistwa nie wylałam i coś tam mi powyrastało :D.

Edytowane przez Klawdia
Odnośnik do odpowiedzi

Kosa1984, esserianę lubię z tego samego powodu, a cyclosecty (przyznaję się bez bicia :P) nigdy wcześniej nie widziałam (dopiero od sierpnia za sprawą Alberta powolutku wkraczam w świat mięsożerów :D). właśnie zobaczyłam jak wygląda i też bardzo mi się podoba. Edytowane przez Klawdia
Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ zabezpieczenia w postaci folii nie wystarczyły (koty przegryzały się przez nią rolleyes . poza tym torf zaczynał pleśnieć. chyba z powodu małej cyrkulacji powietrza) kupiłam w Bricomarche dwa metry siatki iii... tadaaaam:

dsci1777.jpg

dzieło moje i Alberta :D

Aa, i jeszcze mam nową świetlówkę, bo znalazłam w miarę tanie, więc sobie zamówiłam i mam radochę :D

Edytowane przez Klawdia
Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha. Mój kot aż takiego zainteresowania owadożerami nie wykazywał, co najwyżej przebiegał przez parapet i strącał wszystko łącznie ze 'szklarniami' (plastikowymi na szczęście) xD Do czasu kiedy zaineresował się samowolnymi spacerami po osiedlu :)

Odnośnik do odpowiedzi

Kapturnica powinna już dawno zimować, poza tym oświetlenie które zaserwowałaś roślinom jest za słabe. Min. 2 takie świetlówki i zawieszone nad roślinami, nie z boku.

Odnośnik do odpowiedzi

Kapturnica jest już po zimowaniu (wiem, trochę za krótko, już dostałam za to opieprz :P), a stolik z reguły stoi przy oknie. został przestawiony na parę dni :P. z ustawieniem świetlówki pokombinuję

Edytowane przez Klawdia
Odnośnik do odpowiedzi

To tylko taka drobna sugestia ;) W chwili obecnej duża część światła "ucieka" na ścianę. No i pomyśl nad jakimś odbłyśnikiem. Bardzo dużo pomaga.

Odnośnik do odpowiedzi

na początek zrób prowizorkę z filii aluminiowej. może ciekawie nie będzie to wyglądało ale podniesie efektywność doświetlania.

a na kota kocimiętkę polecam tylko teraz będzie z nią mały problem. wiosna w Melonie na Puławskiej 444 powinna być dostępna. a jak nie to w Raszynie u "bugherta"<czy jakoś tak> napewno! powinno pomóc.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.