Klawdia Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 (edytowane) ja mam kocimiętkę . działa, ale mięsożery są dla kotów równie pociągające . zabieram się za montowanie świetlówki nad roślinami . siatka jak narazie działa. to co wystaje nad listewkami kłuje w łapki, więc koty niechętnie się na nią wspinają. od wczoraj nie były u roślin ani razu, a wcześniej przynajmniej 20 razy dziennie musiałam je stamtąd wyciągać. mam nadzieję, że tak pozostanie . Edytowane 4 Stycznia 2011 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kynek_vava Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 wczoraj w tv byl fajny program o kotach. i padlo tam pytanie co robic jak koty drapia meble i rozne takie trzeba to podkleic tasma dwustronna bo koty podobno nie beda drapac czegos co sie lepi. moze to rozwiaze problem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 (edytowane) spróbuję z tą taśmą, dzięki za informację . oświetlenie zamontowane . a z nowości, to kiełkuje mi drosera nidiformis w drugim pudełku i brevifolia, spatulata white flower i aliciae . wszystko co wysiałam wykiełkowało. jestem cała happy . dobrze, że ta świetlówka już przyszła. może trochę pomoże maluchom . Edytowane 4 Stycznia 2011 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Bardzo ładnie podoba mi się ten pomysł z zrobieniem takiej całej "szafki" i tą osłoną przed kotem , i świetlówkę oby tak dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Z dodatkową listwą na świetlówkę wygląda jeszcze lepiej jak będzie stać przy oknie, dodatkowo będzie padać na rośliny choć trochę światła naturalnego, więc powinno w zupełności wystarczyć, nawet dla siewek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Jak już wcześniej pisałam, udało mi się rozmnożyć droserę paradoxę, ale teraz mam problem. co z nią zrobić? zostawić jeszcze w tej wodzie? włożyć już w torf? przykryć jakąś folią? pojęcia nie mam, ratunku wygląda to teraz tak: Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 mam w planach wysiew rosiczek, kolekcja się powiększy, więc trzeba było stworzyć więcej bezpiecznego miejsca (takiego, w które koty się nie dostaną) . tadaaaam: świetlówka jest na wysokości ok. 45 cm. to nie za wysoko? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Możesz obniżyć ale to i tak o 10-15cm niżej. Może odrazu załuż drut kolczasty i podłącz prąd pod ogrodzenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 maklerw, być może nigdy nie miałeś w domu zwierząt mogących utrudniać uprawę. zależy mi na zdrowiu i bezpieczeństwu roślin, więc ten sarkazm jest zupełnie zbędny . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 maklerw, być może nigdy nie miałeś w domu zwierząt mogących utrudniać uprawę. zależy mi na zdrowiu i bezpieczeństwu roślin, więc ten sarkazm jest zupełnie zbędny . ... 2 koty 2 weże kilk modliszek ... więc coś na ten temat wiem. Ale na szczęście koty do storczyków żony tylko się czepiają do mich roślin nie ośmielają się zaglądać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Oj, nie można tak ogólnikować. Nie dziwię się Klaudii, bo do czasu umieszczenia w dosyć wydzielonym miejscu roślin 2 koty mi też zżerały rośliny. wyjątkowo lubią owadożery w przeciwieństwie do pozostałych roślin. Z kotami jak z ludźmi, każdy ma inny charakter. Hddk w sumie miał niezły pomysł raz, skoro koty ci zżarły roślinki to teraz ty je zeżryj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Erys, poczekam aż jeszcze trochę urosną xP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) jednak nie chce mi się obniżać tej świetlówki. zmontuję podwyższenie z deseczek i zyskam dodatkowe piętro dla roślin. tak na przyszłość. ale to luźny plan. narazie dopadł mnie leń i postawię rośliny na jakimś pudle, żeby miały bliżej do świetlówki . ło kurczę, sorry za post pod postem . na szybko dopisałam i to tak z roztargnienia Edytowane 5 Lutego 2011 przez Klawdia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 moja peltata . szybko mi rośnie. nie mam zdjęć zrobionych zaraz po tym jak ją dostałam, ale była mniej więcej wysokości ok. 3cm (do tego zakrzywionego miejsca). mam ją dokładnie miesiąc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawdia Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 zobaczcie jak mi się pięknie wybarwił tłustosz (ta hybryda od sativa) ! stał przez 1,5 miesiąca w pokoju hodowlanym na mojej uczelni . ale mam radochę! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi