BartekSz Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Witam. Próbwałem dzisiaj multiplifkować Binatę z fragmentów liścia. Nie wiem czemu, pożywka odbarwiła się na żółto w kilku miejscach, w których miała styczność z rośliną. Czym to jest może być spowodowane i czy przeszkodzi w dzieleniu się rośliny? Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandod1 Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Witam. Próbwałem dzisiaj multiplifkować Binatę z fragmentów liścia. Nie wiem czemu, pożywka odbarwiła się na żółto w kilku miejscach, w których miała styczność z rośliną. Czym to jest może być spowodowane i czy przeszkodzi w dzieleniu się rośliny? Pozdrawiam. Poczekaj kilka dni, zobacz stan liści, możliwe, że je zabiłeś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 Chyba zabiłem, a stratyfikowałem wg. rad Sativ'a. Nawet krócej. Drugi raz umierają. Trzeci raz zrobię krócej, po swojemu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Wybielacz wybielaczowi nierówny, roślina roślinie również. a używasz 5% aktywowany? To ze "pusciła soki" to normalne, i napisz czy ją w końcu wprowadzasz czy multiplifikujesz Jeśli pojawi się taka otoczka pasażujesz na nową pożywkę i czekasz dalej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 Tak, używam ACE. Może znaczenie ma takie, że mój jest cytrynowy Dałem je(Binatę) na tą pożywkę, o której pisaliśmy. Liście tłustoszy też robią się lekko przeźroczystawe. Za to z nasionami nie mam problemów, zobaczymy czy "ruszą". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Tez używam cytrynowego Jak rośliny giną, trzeba zmiejszyć czas o 1-2 minuty. Nie am rady- metoda prób i błędów Tłustsze są bardzo wrażliwe, trzeba skracać czas do min. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi