Skocz do zawartości

Multiplifikacja Binaty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Próbwałem dzisiaj multiplifkować Binatę z fragmentów liścia. Nie wiem czemu, pożywka odbarwiła się na żółto w kilku miejscach, w których miała styczność z rośliną. Czym to jest może być spowodowane i czy przeszkodzi w dzieleniu się rośliny?

Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Próbwałem dzisiaj multiplifkować Binatę z fragmentów liścia. Nie wiem czemu, pożywka odbarwiła się na żółto w kilku miejscach, w których miała styczność z rośliną. Czym to jest może być spowodowane i czy przeszkodzi w dzieleniu się rośliny?

Pozdrawiam.

Poczekaj kilka dni, zobacz stan liści, możliwe, że je zabiłeś.

Odnośnik do odpowiedzi

Wybielacz wybielaczowi nierówny, roślina roślinie również. a używasz 5% aktywowany? To ze "pusciła soki" to normalne, i napisz czy ją w końcu wprowadzasz czy multiplifikujesz ;) Jeśli pojawi się taka otoczka pasażujesz na nową pożywkę i czekasz dalej.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, używam ACE. Może znaczenie ma takie, że mój jest cytrynowy :P

Dałem je(Binatę) na tą pożywkę, o której pisaliśmy. Liście tłustoszy też robią się lekko przeźroczystawe. Za to z nasionami nie mam problemów, zobaczymy czy "ruszą".

Odnośnik do odpowiedzi

Tez używam cytrynowego ;) Jak rośliny giną, trzeba zmiejszyć czas o 1-2 minuty. Nie am rady- metoda prób i błędów ;) Tłustsze są bardzo wrażliwe, trzeba skracać czas do min.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.