$zp!3G Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 No od kąd mam moją muchóweczke mineło troche czasu.. Więc chcę wam przedstawić ją w obecnej formie.. Dożuce jeszcze ogólny wygląd mojej hodowli.. Jak narazie to najlepiej mi rośnie D. Capensis 'alba' i zwykła D. Capensis. Nie wiem czemu. :/ Mają identyczne warunki.. zresztą stoją w jednym naczynku... więc i woda.. światło..i wilgotność... Roślinki doświetlam: 1x 120cm; 36W; PHILIPS TLD BLUE; <- Daje czyste niebieske światło.. 1x 50cm; 18W; PHILIPS TLD DAYLIGHT Do mojej kolekcji zaliczają się: Dionea muscipula 'regular form' <- widoczna na zdjęciu Dionea muscipula 'GIANT' XS 3 x D. alicea D. Capensis XS <- widoczna na zdjęciu D. Capensis 'alba' XS <- widoczna na zdjęciu 2 x D. Capensis 'broad leaft' M; XS <- widoczna na zdjęciu D. Capensis 'all red' XS <- widoczna na zdjęciu D. Capensis 'narrow leaft' <- Kiełkująca siewka D. Capillaris XS <- widoczna na zdjęciu D. Spatulata XS <- widoczna na zdjęciu D. Nidifomis XS <- widoczna na zdjęciu D. intermedia <- Dziś wysiane D. Capillaris USA Floryda <- Dziś wysiane Nepenthes x Ventrata Jak narazie malutke są.... mam nadzieje że bedzie czym się pochwalić w wakacje.. Wczoraj miałem zaszczyt odbyć wizyte w Nepenti... Heh myślałem że to bedzie ho ho... A co się okazało? Miła zaziębiona Pani sama siedziała sobie i przycinała sarracenie. Na pierwszy żut oka.. to tak malutko tego towaru... no ale kożystając z chwili polukałem na te półki.. i się przeliczyłem...:/ łod groma tego badziewia wszędzie stało... Zostałem bardzo miło obsłużony.. a nawet pudełeczko dostałem.:D rozliczyłem się i sobie poszedłem.. No.. ale na pewno tam jeszcze zajże.. P.S Przepraszam za ogólny brak estetyki tego posta i błędy ortograficzne.. (jeżeli takie występują) Poszukuje: Drosera capensis 'Baines Kloof'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 całkiem fajne roślinki a nigdzie nie widzę dzbanecznika? duży jest? najlepiej zapodaj fotki BTW Nepenti z tego co wiem, ma też inne pomieszczenia, nie tylko to, gdzie byłeś obsłużony a teraz i nową szklarnię podobno szykują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Heh... pisze to co widziałem... bardzo możliwe że za lustrzanymi drzwiami które tam się znajdowały kryją się plantacje... No ale choć by w tym pomieszczeniu co byłem było sporo towaru... fotke dzbanka zamieszcze potem..:)bo nie wiele urusł... ponieważ trzymałem go w pokoju na południowym parapecie.. teraz został przeniesiony do kuchni na wschodni i już mu lepiej bo się dzbanek nowy wytważa... ciekawy tylko jestem kiedy się tak zajefajnie wybarwi.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 No, no. Gratulacje są piękne, a zwłaszcza ta cudownie wybarwona na czerwono drosera capensis . A batonik to część chodowli, czy jedzenie dla nich?? :D:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keriel Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Zapewne jedzenie - tak jak to piwko do podlewania. A roślinki ładne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Batonik tak dla skali... A piwko się tam przypadkiem wzieło...... Dożuce niebawem jeszcze więcej fotek.. dokładniejsze poszczegulnych roślinek.. ale to pewnie dopiero jak troszke podrosną.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Ładne roślinki... Co to jest w środkowej doniczce?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2006 D. Capensis 'narrow leaft' <- Kiełkująca siewka Widać już zielone zalążki.. dokładnie po 3 tygodniach od zasiania zaóważyłem malutkie zielone zalążeczki.. :: :: :: :: :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Ja tez sie ciesz poniewarz moja pigmejka wykiełkowała i mam z 10 roślin :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi