Skocz do zawartości

Pare słów o moim hobby...:)

$zp!3G

Rekomendowane odpowiedzi

No od kąd mam moją muchóweczke mineło troche czasu..:) Więc chcę wam przedstawić ją w obecnej formie..:)

v30q9n9hw0npbf85.jpg

Dożuce jeszcze ogólny wygląd mojej hodowli..:)

b60p36ru0j4asbj5.jpg

uq9kc2nyjo398iwc.jpg

wvr6z93l7va0an1a.jpg

qh2yll57wcfl13u2.jpg

Jak narazie to najlepiej mi rośnie D. Capensis 'alba' i zwykła D. Capensis. Nie wiem czemu. :/ Mają identyczne warunki.. zresztą stoją w jednym naczynku... więc i woda.. światło..i wilgotność...

Roślinki doświetlam:

1x 120cm; 36W; PHILIPS TLD BLUE; <- Daje czyste niebieske światło..

1x 50cm; 18W; PHILIPS TLD DAYLIGHT

Do mojej kolekcji zaliczają się:

Dionea muscipula 'regular form' <- widoczna na zdjęciu

Dionea muscipula 'GIANT' XS

3 x D. alicea

D. Capensis XS <- widoczna na zdjęciu

D. Capensis 'alba' XS <- widoczna na zdjęciu

2 x D. Capensis 'broad leaft' M; XS <- widoczna na zdjęciu

D. Capensis 'all red' XS <- widoczna na zdjęciu

D. Capensis 'narrow leaft' <- Kiełkująca siewka

D. Capillaris XS <- widoczna na zdjęciu

D. Spatulata XS <- widoczna na zdjęciu

D. Nidifomis XS <- widoczna na zdjęciu

D. intermedia <- Dziś wysiane

D. Capillaris USA Floryda <- Dziś wysiane

Nepenthes x Ventrata

Jak narazie malutke są.... mam nadzieje że bedzie czym się pochwalić w wakacje..:)

Wczoraj miałem zaszczyt odbyć wizyte w Nepenti...:) Heh myślałem że to bedzie ho ho... A co się okazało? Miła zaziębiona Pani sama siedziała sobie i przycinała sarracenie. Na pierwszy żut oka.. to tak malutko tego towaru... no ale kożystając z chwili polukałem na te półki.. i się przeliczyłem...:/ łod groma tego badziewia wszędzie stało... Zostałem bardzo miło obsłużony.. a nawet pudełeczko dostałem.:D:D rozliczyłem się i sobie poszedłem..:)

No.. ale na pewno tam jeszcze zajże..:)

P.S Przepraszam za ogólny brak estetyki tego posta i błędy ortograficzne..:) (jeżeli takie występują)

Poszukuje:

Drosera capensis 'Baines Kloof'.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość krystek

całkiem fajne roślinki :) a nigdzie nie widzę dzbanecznika? duży jest? najlepiej zapodaj fotki :) BTW Nepenti z tego co wiem, ma też inne pomieszczenia, nie tylko to, gdzie byłeś obsłużony ;) a teraz i nową szklarnię podobno szykują :)

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... pisze to co widziałem...:) bardzo możliwe że za lustrzanymi drzwiami które tam się znajdowały kryją się plantacje...:) No ale choć by w tym pomieszczeniu co byłem było sporo towaru...:) fotke dzbanka zamieszcze potem..:)bo nie wiele urusł... ponieważ trzymałem go w pokoju na południowym parapecie.. teraz został przeniesiony do kuchni na wschodni i już mu lepiej bo się dzbanek nowy wytważa...:) ciekawy tylko jestem kiedy się tak zajefajnie wybarwi..:)

Odnośnik do odpowiedzi

Batonik tak dla skali...:) A piwko się tam przypadkiem wzieło...:P...:) Dożuce niebawem jeszcze więcej fotek..:) dokładniejsze poszczegulnych roślinek..:) ale to pewnie dopiero jak troszke podrosną..:)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.