Skocz do zawartości

terrarium - początki moje

lothia

Rekomendowane odpowiedzi

to i ja się pochwalę,choć to moje pierwsze i dopiero początki  :)

post-5287-1288969928_thumb.jpg

post-5287-1288970015_thumb.jpg

Nad pływaczem jest drugi dzbanecznik [ventrata] , woda z dzbanecznika dodatkowo nawadnia pływacza,zobaczymy jak to będzie na dłuższą metę działało,na razie kwiatuszek mu się pojawił i chyba będzie kilka nastepnych ^_^ .Nad oświetleniem jeszcze pracuję. Może ktoś mnie oświeci przy okazji co to za dzbanek?sanguinea?

Edytowane przez lothia
Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję bardzo ale jak się patrzę na tutajsze to od razu marzy się coś wiekszego i bardziej efektownego :).Moje mogłoby się nazywać Pikuś:) Na razie obserwuje jak wyjdzie i co padnie a co przetrwa [wanilia,beniaminek z marketu w fazie odratowywania-dostał szanse,dwa dzbanki,pływacz i tymczasowo tłustosz - to chyba nie dla niego będzie,bo cała reszta wymaga spryskiwania tłustoszek podobno nie lubi,więc zakrywam go kubeczkiem w czasie kąpieli].

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuję jutro,choć fotograf ze mnie taki jak i komputerowiec:) Jest zrobione z małego terra 30x30x45,kurdupelek taki i bez oświetlenie więc wieczorem wychodzi jak wychodzi,zwłaszcza że na przeciwko neon ze sklepu nieźle daje

post-5287-1288983738_thumb.jpg

jutro postaram się o coś lepszego;cały czas robię jakieś przeróbki w wystroju.

drugie zrobiłam z akwarium ale to porażka,ziemiórki wykończą mnie nerwowo,tam zrobiłam inne nawadnianie tzn.keramzyt [czy jak to się tam zwie],siatka plastikowa na to nie fizelina ale coś podobnego woda,potem torf i mech[prasowany namoczony],niestety najwyraźnie ziemiórkom bardzo odpowiada takie podłoże  <_< .

W terra nie mam tego problemu.Nastepne będzie z terrarium tylko wiekszego i również pionowe,akwarium jest poziome z daszkiem i oświetleniem i niewygodnie się podlewa.

Edytowane przez lothia
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.