lothia Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) to i ja się pochwalę,choć to moje pierwsze i dopiero początki Nad pływaczem jest drugi dzbanecznik [ventrata] , woda z dzbanecznika dodatkowo nawadnia pływacza,zobaczymy jak to będzie na dłuższą metę działało,na razie kwiatuszek mu się pojawił i chyba będzie kilka nastepnych .Nad oświetleniem jeszcze pracuję. Może ktoś mnie oświeci przy okazji co to za dzbanek?sanguinea? Edytowane 5 Listopada 2010 przez lothia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulek Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 jak dla mnie to bardzo ładnie ci wyszło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 dziękuję bardzo ale jak się patrzę na tutajsze to od razu marzy się coś wiekszego i bardziej efektownego .Moje mogłoby się nazywać Pikuś Na razie obserwuje jak wyjdzie i co padnie a co przetrwa [wanilia,beniaminek z marketu w fazie odratowywania-dostał szanse,dwa dzbanki,pływacz i tymczasowo tłustosz - to chyba nie dla niego będzie,bo cała reszta wymaga spryskiwania tłustoszek podobno nie lubi,więc zakrywam go kubeczkiem w czasie kąpieli]. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Zmniejsz zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eutr Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 dzbanek ze zdjęcia nie wiem co to ale nie jest to sanguinea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 5 Listopada 2010 Autor Share Napisano 5 Listopada 2010 Uff udało się pomniejszyć Dzbanek był kupowany jako dodatek do Drosera aliciae i Dionaea muscipula red jako losowo wybierany i jako przykład podany był Nepenthes sanguinea red dołączona fota bardzo przypomina mojego malucha. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 A mogłabyś wrzucić foty terra z jakiejś wiekszej odległości ?? A efekt jak na pierwszy raz całkiem rzeski ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 5 Listopada 2010 Autor Share Napisano 5 Listopada 2010 (edytowane) spróbuję jutro,choć fotograf ze mnie taki jak i komputerowiec:) Jest zrobione z małego terra 30x30x45,kurdupelek taki i bez oświetlenie więc wieczorem wychodzi jak wychodzi,zwłaszcza że na przeciwko neon ze sklepu nieźle daje jutro postaram się o coś lepszego;cały czas robię jakieś przeróbki w wystroju. drugie zrobiłam z akwarium ale to porażka,ziemiórki wykończą mnie nerwowo,tam zrobiłam inne nawadnianie tzn.keramzyt [czy jak to się tam zwie],siatka plastikowa na to nie fizelina ale coś podobnego woda,potem torf i mech[prasowany namoczony],niestety najwyraźnie ziemiórkom bardzo odpowiada takie podłoże . W terra nie mam tego problemu.Nastepne będzie z terrarium tylko wiekszego i również pionowe,akwarium jest poziome z daszkiem i oświetleniem i niewygodnie się podlewa. Edytowane 5 Listopada 2010 przez lothia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi