evulFarmer Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Witam, po wielu tygodniach oczekiwania na dysze od ekipy z Gady-Gady udalo mi sie dokonczyc system zraszania ktory zamontowalem do 2 terrariow Calosc działa swietnie jak na moje wymagania i jestem zadowolony x) Dane techniczne: Dysze: Profesjonalne dysze zraszajace ze sklepu Gady-Gady [niestety nie kwapia sie z odpisywaniem maili o czym uprzedzaja na stronie a takze minus za to ze paczka szla do mnie 2 tygodnie... Mowi sie trudno ] Pompa tłokowa: użyteczna wysokość podnoszenia 10 bar, moc 48W, wydajność 0,0075 dm3/s Szybkozlaczki dostalem razem z dyszami, wezyki standardowe wydaje mi sie ze 5mm srednicy albo 6mm nie jest to raczej bardzo istotne Calosc przymocowalem przyssawkami mam nadzieje ze beda dobrze trzymaly, nie jest to moze zrobione estetycznie ale grunt ze sie na razie trzyma Gorna czesc terrarium bedzie w niedalekiej przyszlosci zabudowana pod kolor mebli a baniak z woda zamienie sie na jais pasujace pod zabudowe pojemnik Zdjecia: Video: http://wyslijto.pl/plik/833asjd8b1 Niezbyt profesjonalne, troche chaotyczne ale zawsze troche przyblizy efekty zraszaczy Pozdrawiam evulFarmer x) Edytowane 14 Czerwca 2011 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Wygląda konkretnie dzięki szybko-złączkom. Powiedz mi jakie wykorzystałeś dysze? Jakie parametry? Edytowane 8 Listopada 2010 przez BartekSz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Koszt pompki? Koszt całkowity? Lepszych dysz nie znalazłbyś w castoramie? Pytam bo myślę o własnym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Koszt pompki? Koszt całkowity? Lepszych dysz nie znalazłbyś w castoramie? Pytam bo myślę o własnym. Uzupelnilem na gorze juz dane techniczne na temat pompki. Wiec tak. Koszt okolo 350-370zl, pompke wezyk i wszystkie elementy sprzedal mi Bartek za okolo 220zl RAZEM Z PROGRAMATOREM MINUTOWYM [bez jego dysz] Dysze sa najlepsze wedlug mnie jakie mozna dostac i dostac je mozna tylko w sklepie Gady-Gady w KRK [troche reklama ale taka jest prawda o minusach dzialania sklepu napisalem powyzej]. Tworza drobna mgielke jak widac na filmiku. Dysze kosztuja 50zl szt. ze wszystkimi zlaczkami ktore widac na zdjeciach, bez zlaczek z tego co pamietam to po 25zl. Jestem dosc leniwy wiec wolalem doplacic niz latac i szukac w malym miescie dobrych zlaczek Jesli macie jeszcze jakies pytania to postaram sie odpowiedziec Edytowane 8 Listopada 2010 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 sporo czekania miałeś na te dysze ale chyba było warto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Napisałbym inaczej, że dysze najlepsze jakie można dostać bez problemu i jedne z najdroższych. W zdanym markecie nie znajdziesz ciekawszy dysz . Jedyne co to tania i bardzo dobra alternatywa to dysze z firmy kwazar dostępne w każdym ogrodniczym (nie markecie choc i tam bywaja) koszt to około 5-10zł Szczerze mówiąc to sporo zapłaciłeś ... Koszt mojego zraszania w M1 to 450zł !! Hydrofor 280zł Dysze 4 na jednej złączce 12zł sztuka (120zł) wąż pneumatyczny fi 6 (kiladziesiat metrow) 20zł szybkozłączki (trójniki i kolanka) 30 zł Tyle żę dysze które wziołem ciężko dostać a czekałem na nie 3m-c , przczym moje dysze są zamgławiające nie zraszające. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi