Skocz do zawartości

System zraszania [Części BartoszTrela i Gady-Gady]

evulFarmer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po wielu tygodniach oczekiwania na dysze od ekipy z Gady-Gady udalo mi sie dokonczyc system zraszania ktory zamontowalem do 2 terrariow :) Calosc działa swietnie jak na moje wymagania i jestem zadowolony x)

Dane techniczne:

• Dysze: Profesjonalne dysze zraszajace ze sklepu Gady-Gady [niestety nie kwapia sie z odpisywaniem maili o czym uprzedzaja na stronie a takze minus za to ze paczka szla do mnie 2 tygodnie... Mowi sie trudno ;)]

Pompa tłokowa: użyteczna wysokość podnoszenia 10 bar, moc 48W, wydajność 0,0075 dm3/s

Szybkozlaczki dostalem razem z dyszami, wezyki standardowe wydaje mi sie ze 5mm srednicy albo 6mm nie jest to raczej bardzo istotne ;)

Calosc przymocowalem przyssawkami mam nadzieje ze beda dobrze trzymaly, nie jest to moze zrobione estetycznie ale grunt ze sie na razie trzyma ;) Gorna czesc terrarium bedzie w niedalekiej przyszlosci zabudowana pod kolor mebli a baniak z woda zamienie sie na jais pasujace pod zabudowe pojemnik :)

Zdjecia:

p1010935.jpg

p1010941.jpg

p1010938a.jpg

p1010937.jpg

p1010936p.jpg

p1010939m.jpg

Video:

http://wyslijto.pl/plik/833asjd8b1

Niezbyt profesjonalne, troche chaotyczne ale zawsze troche przyblizy efekty zraszaczy :)

Pozdrawiam evulFarmer x)

Edytowane przez evulFarmer
Odnośnik do odpowiedzi

Koszt pompki?

Koszt całkowity?

Lepszych dysz nie znalazłbyś w castoramie? :)

Pytam bo myślę o własnym.

Uzupelnilem na gorze juz dane techniczne na temat pompki.

Wiec tak. Koszt okolo 350-370zl, pompke wezyk i wszystkie elementy sprzedal mi Bartek za okolo 220zl RAZEM Z PROGRAMATOREM MINUTOWYM [bez jego dysz] Dysze sa najlepsze wedlug mnie jakie mozna dostac i dostac je mozna tylko w sklepie Gady-Gady w KRK [troche reklama ale taka jest prawda o minusach dzialania sklepu napisalem powyzej]. Tworza drobna mgielke jak widac na filmiku. Dysze kosztuja 50zl szt. ze wszystkimi zlaczkami ktore widac na zdjeciach, bez zlaczek z tego co pamietam to po 25zl. Jestem dosc leniwy wiec wolalem doplacic niz latac i szukac w malym miescie dobrych zlaczek ;)

Jesli macie jeszcze jakies pytania to postaram sie odpowiedziec ;)

Edytowane przez evulFarmer
Odnośnik do odpowiedzi

Napisałbym inaczej, że dysze najlepsze jakie można dostać bez problemu i jedne z najdroższych.

W zdanym markecie nie znajdziesz ciekawszy dysz :P. Jedyne co to tania i bardzo dobra alternatywa to dysze z firmy kwazar dostępne w każdym ogrodniczym (nie markecie choc i tam bywaja) koszt to około 5-10zł

Szczerze mówiąc to sporo zapłaciłeś ... Koszt mojego zraszania w M1 to 450zł !!

Hydrofor 280zł

Dysze 4 na jednej złączce 12zł sztuka (120zł)

wąż pneumatyczny fi 6 (kiladziesiat metrow) 20zł

szybkozłączki (trójniki i kolanka) 30 zł

Tyle żę dysze które wziołem ciężko dostać a czekałem na nie 3m-c , przczym moje dysze są zamgławiające nie zraszające.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.