Maciej Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Znalazłem w domu 2 świetlówki/żarówki. Chciałbym nimi doświetlać roślinki zimą (Drosera capensis,kapturnicę purpurową i tłustosza meksykańskiego), ale nie wiem czy się nadają. oto informacje, które wyczytałem na świetlówce: SYLVANIA STANDARD F14W/133-T8 COOL WHITE RECYCLABLE MADE IN GERMANY Jeśli się nadają to jak wysoko je zamontować? Bardzo proszę o odpowiedź nie znam się na oświetleniu, a zależy mi na roślinkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Purpurowa w zimie powinna zimować, wziąłeś to pod uwagę? Nie wydaje mi się, żeby doświetlanie było potrzebne, szczególnie w takim towarzystwie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormeater Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Tez nie wiem czy jest jakikolwiek sens doświetlania. Swoja kapturnice trzymam w piwnicy z oknem na północ, a capensisów nie ruszam z parapetu i nigdy podczas zimy nie było z powyższymi roślinami problemow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Wiem o zimowaniu, ale czy to się nadaje do doświetlania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi