ArturP Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Stożek ventraty zmarniał. Zaczęły tam pojawiać się jakieś tajemnicze kiełki. Ostatnio w terra mogła spaść wilgotność, ale nie zwalajcie wszystkiego na to. Jak na razie nie przenosi się to na inne dzbanki, ew. inna ventrata zaczyna podobnie chyba reagować.. Przyczyna? Co robić? ZDJ.: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Ventrata puszcza Ci nowe stozki wzrostu nic nadzwyczajnego. Widac ze cos jej nie przypasowalo i zdeformowal sie glowny stozek ostatnio u mojej tez sie tka stalo i puszcza wlasnie nowy stozek. Takze nie martw sie bedzie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Miałem tak samo z moją małą ventratą, starszy stożek zaczął dziwnie się deformować, więc uciąłem go razem z wszystkimi zdeformowanymi liśćmi, a nagrodę puszcza mi 3 nowe odgałęzienia od tego pędu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Zatem nie martwić się, tylko cieszyć się i napić kakao ciepłego ze wzruszenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) I tak mi na niej za bardzo nie zależało, niech sobie puszcza. Dzięki wszystkim za odpowiedź. Pierwszy raz widzę tworzące się nowe rośliny tak wysoko na łodydze. Ale i tak musiało jej coś nie podpasować ostatnio. Domyślałem się mimo to, że to stożki wzrostu, szukałem raczej przyczyny.. Theofil - czyżby offtop? Nie odpowiadaj - pytanie retoryczne. Edytowane 16 Listopada 2010 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi