Skocz do zawartości

Owadożerki we Włoszech?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na feriach prawdopodobnie ledę do Włoch i mam takie pytanie, a dokładniej dwa:

1. Czy nie wiecie może czy są tam jakieś fajne sklepy z owadożerkami w sprzedaży?

2. Są tam jakieś miejsca gdzie owadożerki rosną w naturze? Szczerze w to wątpię, tym bardziej w zimie, ale pytam z ciekawości.

Pozdrawiam,

Ania.

Odnośnik do odpowiedzi

1. Z tego co wiem, to raczej we Włoszech nie ma żadnego dobrego sklepu. Mnóstwo Włochów zamawia rośliny z Polski, więc musi im się to opłacać, albo po prostu nie mają innej alternatywy u siebie w kraju.

No, ale z drugiej strony...nawet jeśli byłby jakiś taki sklep, to jechałabyś specjalnie kilkadziesiąt kilometrów po jakąś roślinkę...? Wysyłki z europejskich krajów są na tyle tanie, że to by się po prostu nie opłacało...

2. Tak, są, ale w zimę...

Odnośnik do odpowiedzi

1. Z tego co wiem, to raczej we Włoszech nie ma żadnego dobrego sklepu. Mnóstwo Włochów zamawia rośliny z Polski, więc musi im się to opłacać, albo po prostu nie mają innej alternatywy u siebie w kraju.

No, ale z drugiej strony...nawet jeśli byłby jakiś taki sklep, to jechałabyś specjalnie kilkadziesiąt kilometrów po jakąś roślinkę...? Wysyłki z europejskich krajów są na tyle tanie, że to by się po prostu nie opłacało...

Jak już tam będę to nie zaszkodzi zobaczyć^ Bo lecę tak czy siak.

2. Tak, są, ale w zimę...

Pytałam z ciekawości :)

Może początkiem wakacji jeszcze polecimy, bo moja siostra tam studiuje, a później to jak zwykle nie będzie pretekstu żeby polecieć -_-

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już tam będę to nie zaszkodzi zobaczyć^ Bo lecę tak czy siak.

ojj gryzon...

Włochy mają powierzchnie ponad 300 000 km²

Planujesz zwiedzić wszystkie regiony? :O

Odnośnik do odpowiedzi

ojj gryzon...

Włochy mają powierzchnie ponad 300 000 km²

Planujesz zwiedzić wszystkie regiony? :O

Nie, tylko jakby ktoś wiedział, gdzie tam jest jakiś sklep roślinkowo-owadożerkowy to może by nie było na drugim końcu Włoch. No i bym spytała siostruni czy wie co to za miejsce i jakby wiedziała m/w gdzie to jest to by się pojechało^^

Odnośnik do odpowiedzi