M@ti Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 A więc i ja dołączam do comiesięcznych fotorelacji. W temacie tym załączał będę zdjęcia rosiczki królewskiej, której nasiona wysiałem 18.10.2010, a więc trochę ponad miesiąc przed zrobieniem pierwszego zdjęcia. Pierwsza fotka pochodzi z dnia 22.11.2010 roślinki mają około 5mm wysokości jak i rozpiętości (trudno na razie mówić o średnicy). , Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Kolejne zdjęcia po prawie miesiącu, tzn z dn. 21.12.2010. Rosiczkom przyrosło po 2 liście, podwoiły przy tym swoją wielkość, a niektóre zaczynają nabierać pomarańczowego koloru. , Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Kolejny update. Zdjęcia zrobione 24.01.2011. Po zrobieniu zdjęć miesiąc temu trzy roślinki dostały po jednej muszce owocówce. Efekty są bardzo dobrze widoczne. Największe dokarmione regie mają liście długości około 2-3cm. Dla porównania nie dokarmione rośliny przyrosły po jednym, małym liściu. Dzisiaj wszystkie zostały nakarmione, efekty za miesiąc... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Tym razem zdjęcia trochę po ponad miesiącu (01.03.2011). Po ostatnim karmieniu część roślin bardzo ładnie przyrosła. Największe liście mają około 5cm. Po dzisiejszej sesji znowu zostały nakarmione, tym razem już pokarmem treściwszym ( pinki wędkarskie ). Jak to na nie wpłynie zobaczymy za miesiąc. Fotki poniżej... Edytowane 1 Marca 2011 przez M@ti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Co prawda temat dość stary, ale ciekawy jestem, jakie były dalsze postępy tej hodowli - udało się wyhodować dorosłe rosice, czy coś się stało i była porażka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja również z chęcią zobaczyłbym dorosłe regie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi