Husky Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 witam. posiadam rosiczki takie jak: -regia -adelae -capensis albino - aliciae - tokaiensis - madagaskarska - oraz rosiczke z tego tematu http://www.rosliny-owadozerne.pl/jaka-to-r...ka--t12561.html i chcialbym sie dowiedziec ktore z nich moge dokarmiac bialkiem w proszku oraz jak czesto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Żadne, bo akurat te gatunki wcale czegoś takiego jak dokarmianie nie potrzebują. Co innego np. D. glanduligera, D. burmanii czy D. sessilifolia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Ceph- wyjaśnij proszę czemu te wymienione przez Ciebie rosiczki potrzebują dokarmiania? W czym one różnią się od tych wymienionych przez Husky'ego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husky Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 ale jak bede dokarmial to beda lepiej rosly. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Dokarmiać możesz wszystkie rosiczki, tylko nie na każdej zobaczysz efekt w postaci jakiegoś przyspieszonego wzrostu. Z tych rosiczek co napisał Cephalotus mam tylko burmanii i u nich efekty dokarmiania na prawdę da się zauważyć, roślina o wiele szybciej rośnie i osiąga większe rozmiary. Ponadto dokarmianie w czasie kwitnienia pomaga rosiczkom utrzymać dobrą kondycję i pozwala na wyprodukowanie większej ilości nasion, przynajmniej ja tak zauważyłem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Ja może moją regię spróbuję podokarmiać może akurat ciut szybciej będzie rosła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husky Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 a jak czesto je dokarmiac ? i na kilka lisci na raz dawac czy pojedynczo ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi