gryzon Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Witam. Niedawno kupiłam dzbanecznika i zauważyłam, że na niektórych liściach ma dziwne białe... paski? Dodam, że dzbanek był po inwazji przędziorków. Przy okazji zapytam: czy te białe plamki są groźne? Dzbanek jest zaraz po zraszaniu, więc ździwiłam się że się nie zmyły. Mam się martwić czy po prostu przetrzeć liście gąbką? Zarówno plamki i paski mają tylko starsze liście, młode tego nie mają. Acha, i jeszcze jedno. Co to może być? Chodzi mi o te kropki czerwone, a raczej jedną. Jest tylko na jednej łodydze (a łodyg w doniczce jest 4). (sorki za jakość dwóch ostatnich zdjęć) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 To skutek zraszania kranówką. Przetrzyj liście czystą gąbką nasączoną destylką. Te punkty to naturalne miejsca, z których dzbanecznik może puścić pęd boczny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 fly guy napisał: To skutek zraszania kranówką. Przetrzyj liście czystą gąbką nasączoną destylką. Te punkty to naturalne miejsca, z których dzbanecznik może puścić pęd boczny. Acha, dzięki. A ten pasek biały też jest od kranówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Ok, dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi