gryzon Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Mam takie pytanie dotyczące torfu "Hollas". Używa go ktoś może w wiwarium? Bo podobno firma dobra, ale nie wiem ja się w wiwariach sprawuje. Z góry dzięki. Edytowane 10 Grudnia 2010 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Muszę trochę zmienić pytanie. Jako że nigdzie nie było Hollasa kupiłam taki torf: Naturallos DURES (z kropką nad E). I cytuję: "Torf mchowy (Sphagnum) Ilość substancji organicznej 92-96% Kwasowość PH (H,O): 3,2-4,5 Przewodność elektryczna <0,6mS/cm Ilość: 50l Zalecana metoda korzystania: Przed korzystaniem przewietrzyć Termin ważności: Najlepsze przes 24 miesiące od daty produkcji" Czy nada się zarówno na parapet jak i do vivarium? Słyszał ktoś o nim?! Proszę o szybką odpowiedź!!! Edytowane 10 Grudnia 2010 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Wydaje się OK. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 Dzięki. Mam nadzieję, że zaraz nie pojawią się robale albo nie zacznie pleśnieć... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Robale zawsze są w torfie przed umieszczeniem w terr. należałoby go wyprażyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 Robale zawsze są w torfie przed umieszczeniem w terr. należałoby go wyprażyć. Hmm... Ale że jak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi