gryzon Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Witam. Dzisiaj rozsadzałam dzbanki i zauważyłam że większość łodyg (4 małe z dużą, średnia z mniejszą) są połączone, tj. wychodzą z jednej bulwy czy co to tam jest. Stąd moje pytanie: Czy jeśli porozłamuję te bulwy i rozdzielę roślinki to coś im będzie? Można je w ogóle jakoś rozdzielić? Z góry dzięki, pzdr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Zdjęciazdjęciazdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 Nie mam zdjęć (aparat wykitował). Po prostu rosną sobie z jednej bulwy. Mam tylko zdjęcie jednego oderwanego malucha jak coś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 No więc dzbaneczniki 4 rosną sobie z jednych... kłączy (?) i czy mogę je rozdzielić. Poza tym co zrobić, żeby oerwane rośliny wypuściły korznie? Wsadzić do wody? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 gryzon - bez zdjęć i na podstawie lakonicznej informacji nie pomożemy Ci w tym temacie. Jeśli chodzi o małe sadzonki, to wystarczy po odcięciu ich sekatorem od razu wsadzić w podłoże, zapewnić wysoką wilgotność, ciepło i półcień. Można tez końcówkę rośliny zanurzyć w ukorzeniaczu, jednak przy popularnych krzyżówkach nie jest to niezbędne. Powyższe informacje są szeroko dostępne na tym forum, kolejnym razem poszukaj podobnych tematów zamiast po raz kolejny zadawać to samo pytanie. Temat zamykam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi