latos333 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Mam kilka kultur Rosiczek pigmejskich . Niby wszystko ok., ale mam wrażenie że roślinki nie mogą się przebić korzeniami w pożywkę, przez co obracają się na boki albo do góry nogami. Zrobiłem wszystko według przepisu sativa, proporcje odważam wagą elektroniczną do 0,1g. Nie wiem czy to tak zostawić, czy co? A wygląda to tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Przepraszam ze tak późno- ale lepiej późno niz wcale Każdy agar ma inne właściwości zelujące, z tego powodu że jest to produkt będący mieszaniną różnych polisacharydów otrzymywanych ze źródeł naturalnych. "Moje" ilości pochodzą od agaru którego najczęściej używam, ale każda partia towaru może mieć nieco inne właściwości. Dlatego jeśli agar jest za twardy, trzeba dać go mniej i zobaczyć ja wychodzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Dzięki, będę musiał popróbować... A te rośliny to mam prostować jakoś czy tak zostawić? One już trochę urosły, ale rosną tak jakoś bokiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Zostaw Jak pożywka jest za twarda mozesz też zrobić małe "dziurki" pęsetą i powkładać tam korzenie- po przejściu "początkowej} bariery korzenie dalej bedą rosnął ładnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Dzięki, spróbuję tak zrobić bo na razie nie chciałem ruszać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi