ErysFR Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Potrzebuje pomocy. Jestem totalnym dnem w sprawie moderacji forów Mam forum dla mojej grupy, stomatologiczna.fora.pl założone z konieczności Chcę je jakoś odsyfić. Da radę w ogóle zwężyć foldery forum, na szerokość trochę większą od bannera, banner wypośrodkować, a te napisy z prawej strony bannera przesunąć pod niego? Ikonki wstawić inne przy fodlerach, np. lusterka dentystycznego. Nie wiem, gdzie jak wogóle wgrywać jakiekolwiek bajery, nie mogę znaleźć "flaków" to jest wogóle możliwe w fora.pl na phpbb? Edytowane 14 Grudnia 2010 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husky Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 na fora.pl nie mozesz wgrywac roznych dodatkow bo nie masz dostepu do ftp strony :/ dlatego osobiscie z darmowych polecam ugu.pl. forum automatycznie się zwięzi i wiem ze te napisy da sie jakos pod banner tylko musisz pokombinowac. moze w zle miejsce wkeiles, sprobuj jeszcze z innymi skorkami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Darmowe hostingi = dno. Fora.pl = syf. Za 20zł masz świetny serwer www na rok unixstorm.org Na tym samym hostingu jest to forum(droższy pakiet oczywiście) Nie wiem, gdzie jak wogóle wgrywać jakiekolwiek bajery, nie mogę znaleźć "flaków" to jest wogóle możliwe w fora.pl na phpbb? Bez ftp to co najwyżej możesz kliknąć w reklamę, która wyświetla ci się na pół strony i dać serwisowi fora.pl zarobić. Dodatkowo stara wersja phpbb, dziury, dziury i jeszcze raz brzydkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 To chyba się skuszę na ten podstawowy hosting na unixstorm.org. Grosze to są. Syf totalny z tą fora.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divastion Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 To chyba się skuszę na ten podstawowy hosting na unixstorm.org. Grosze to są. Syf totalny z tą fora.pl Erys, jak nie zainwestowałeś jeszcze, to skontaktuj się ze mną na PW Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husky Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 jak masz placic 20zl to odwiedz proserwer.pl albo poszukaj czegos innego a nie pierwsze lepsze kto Ci pokazuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Słuchajcie, to na tej zasadzie, że i tak ze względu na bardzo odległą przyszłość muszę nauczyć się założyć stronę, zrobić ją atrakcyjną dla oka, pod kątem interesów, ale mam na to 4-5 lat. Czyli od betona totalnego do jakiegoś niezbędnego minimum przy tym chodzi o to, żebym teraz mógł sobie podłubać raz na jakiś czas, bo czasu mało na studiach, oraz by koszty utrzymania były w podanych granicach, póki nie prowadzę żadnej działalności, gry trzeba będzie rozbudować stronę a chciałem podłubać rozpoczynając od jakiegoś forum, w tym przypadku dla mojego kierunku... Więc, jeżeli ktoś ma jakieś rady, dot. serwerów, programów do tworzenia stron, opłat, hostingów, to będę wdzięczny.. pamiętajcie, że jak co nieco obczajam w grafice komputerowej, tak w flakach internetowych raczej niewiele. pzdr edit: husky, ale wiesz.. po prostu moderatorowi bym zaufał raczej, nie? Edytowane 14 Grudnia 2010 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Do strony, jeśli ma być rozwojowa polecił bym raczej jakiś DARMOWY CMS - Drupal, Joomla lub inne (warto by inwestować w spore i rozwojowe projekty). Zdaje sobie sprawę z tego, że to kombajny ale strona ma być rozwojowa i wymagać minimum znajomości HTML, PHP itd... Jest sporo wydawnictw, poradników itd. więc obsługę z czasem opanujesz do perfekcji. Jeśli chodzi o serwer. Na stronkę wystarczy słabszy, na forum... może być rożnie. Raczej odradzam darmowe hostingi - mogą być na nich problemy z instalacja forum czy też CMSa. Dodatkowo nie masz wparcia technicznego w razie problemów. Forum drugi rok jest na Unixstorm w pakiecie Biznes2. Jak na razie bez zastrzeżeń (inaczej zmienialibyśmy hosting). Sporo możliwości konfiguracji (nie wiem jak w innych pakietach ale chyba nie jest źle), szybka pomoc techniczna. Dodatkowo hosting mocno się rozwija. http://www.unixstorm.org/Konta_WWW.html Jest promocja i wszystkie konta są za pół ceny. Pakiet start1 jednak nie starczy. CMS plus forum może na Start2 (w chwili obecnej to 20zł/rok). Darmowy na dwa lata masz 1&1 (promocja chyba się jeszcze nie skończyła) http://www.1and1.pl/ Poczytał bym jednak czy aby na pewno wszystko jest "darmowe". Czytałem coś o haczykach w umowie. No i czeka Ciebie opłata za domenę. W zależności od rodzaju od darmowej na rok do około 120zł na rok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Z domenami to wiadomo, przeróżnie jeżeli chodzi o ceny. Chyba tak zacznę powoli się bawić. Strona oczywiście pod kątem oferty stomatologa wiem, że warto już myśleć. Wszystko to wezmę pod uwagę, dzięki za pomoc, czekam na pozostałe sugestie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Jeżeli sama oferta zakładu to może lepiej za tych kilka lat zlecić zrobienie jakiejś ładnej statycznej strony a na razie skupić się tylko na forum studenckim? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Domenę trza i tak kupić wcześniej, bo coraz mniej jest logicznych nazw. Na pewno się skupię wpierw na forum. Co do zlecenia: Mam dusze artystyczną, znam siebie na tyle, by wiedzieć, że ciężko będzie trafić w mój gust edit: nie ma haczyków przy kupowaniu domen? przykładowo podoba mi się profesjonalnastomatologia.pl. Pisze: 0 zł. Czy to nie jest tak, że pierwszy rok darmowy, a potem milion złotych? ??? Edytowane 14 Grudnia 2010 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Nie powinno . Sprawdź regulamin. Twoja domena może jednak kosztować coś ponad 100zł na kolejny rok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husky Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 "edit: husky, ale wiesz.. po prostu moderatorowi bym zaufał raczej, nie? smile.gif " ja nie mowie ze nie ufam moderatorom tylko żebyś popatrzał inne bo każdy poleca co innego a co do domen to wiem ze wlasciciel jumpstylepolska.pl za domene placil grosze a za kolejny rok juz duzo wiecej wiec radze dokladnie czytac wszystko. co do darmowych, mam stronke na www.ugu.pl a dokladnie www.ht-gaming.ugu.pl masz tam dostep do ftp wiec w sumie na poczatek mozesz na ugu zaczac swoja zabawe w instalowanie phpbb lub innych rzeczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Wykupiłem właśnie domenę www.profesjonalna-stomatologia.pl Chwytliwe? Mam nadzieję że tak. Teraz pytania. Ktoś może mi ją odebrać po roku? Czy jestem już permanentnym użytkownikiem, jeżeli opłacam roczny host? Za późno, już założyłem na nazwa.pl. Jako jedyni mieli czytelny regulamin dla mnie. 100zł to nie horror rocznie, chodź wolałbym to ominąć to reguła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Darmowe 150MB dla konta (10MB na plik) - wielkość która wystarcza większości użytkowników. Fora nawet małe mają swoje wymagania. Trzeba by sprawdzić czy nie będzie problemów przy takim limicie. # ugu.pl zastrzega sobie prawo do umieszczania reklam na stronach użytkowników. # Zabrania się blokowania reklam poprzez oprogramowanie umieszczone na stronach użytkowników. Z tego powodu osobiście nie polecam darmowych hostingów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi