Skocz do zawartości

Kupno kolumn glosnikowych

tomislav1ster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Juz wiele razy korzystalem z Waszej pomocy i tym razem tez tak zrobie. A dokladniej : posiadam juz ladnych kilka lat wzmacniacz pioneera A-115 LINK i stwierdzilem, ze juz czas kupic nowe kolumny. Ale nie wiem co wybrac i czy bedzie to pasowac do wzmacniacza.

Moja uwage przykuly ponizsze zestawy :

-Nie pierwszej nowosci ale dobre bo nasze altuski 140 np : LINK

- kolumny firmy VK (ale nie spotkalem sie z nia osobiscie) :

model 1

model 2

Dodam, ze planuje przeznaczyc na ten cel 400 zl, max 500 zl, moga byc uzywane.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Juz wiele razy korzystalem z Waszej pomocy i tym razem tez tak zrobie. A dokladniej : posiadam juz ladnych kilka lat wzmacniacz pioneera A-115 LINK i stwierdzilem, ze juz czas kupic nowe kolumny. Ale nie wiem co wybrac i czy bedzie to pasowac do wzmacniacza.

Moja uwage przykuly ponizsze zestawy :

-Nie pierwszej nowosci ale dobre bo nasze altuski 140 np : LINK

- kolumny firmy VK (ale nie spotkalem sie z nia osobiscie) :

model 1

model 2

Dodam, ze planuje przeznaczyc na ten cel 400 zl, max 500 zl, moga byc uzywane.

Szukane na szybko: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1848910.html

Z przeczytanych opinii można wywnioskować, że lepiej się trzymać od VK z daleka. Już lepiej kupić coś bardziej leciwego, ale sprawdzonego i grającego o wiele lepiej.

Odnośnik do odpowiedzi

Tonsil tonsil i tylko szukaj w tonsilach. VK to ścierwo. W samochodach przykładowo voice krafty to znajdziesz przedewszystkim w dresowozach co napychają rzekome "2kW" :D W sprzęcie domowym też podobno kicha.

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Dobra juz zdecydowalem sie na tonsile tylko teraz jakie :altus 100 moze140,bolero 200, scherzo 110 lub 200 moze excellence ? Wiem, ze ich cena jest rozna i nawet przekracza 500 zl ale wole juz poczekac i dozbierac troszke kaski niz kupic teraz i zalowac.

Edytowane przez tomislav1ster
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Dokładnie tak jak kolega wyżej, spotkałem się już z kilkoma głośnikami STX, wszystkie głośniki grały bardzo dobrze, nawet sam mam głośniki tej firmy,

Nie obawiać się że jest to chińszczyzna, jest to polska firma, znajduje się w józefowie ( niedaleko od warszawy)

Jeśli chodzi o porównanie z tonsilami, to wygląda to następująco, STX ma niższe ceny , trochę większą skuteczność, duże moce, jednak jakość dźwięku jest trochę gorsza niż w tonsilu.

Nie słyszałem tych najdroższych głosników od STX'a, jednak na forach cieszą się dobrymi opiniami

Obydwie Polskie firmy zostawiają daleko z tyłu chińskie wynalazki, takie jak np. wyżej wspomniany VK

Głośniki te trzeba kupić raczej przez internet, gdyż zwykłe sklepy są najczęściej zalewane przez chińszczyznę,

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.