gryzon Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Planuję co miesiąc lub częściej zamieszczać rozwijające się dzbanki i ogólnie całe dzbaneczniki z mojej skromnej hodowli. Zaczynam w zimie, żeby potem mieć porównanie jak wyglądają w lecie, a jak zimą Będę wdzięczna za uwagi i komentarze. 02.01.2011 N. 'miranda' albo jakaś mieszanka z nim, nie wiem bo nie ma dzbanków, ale jest duuuży Zalążek, z którego może kiedyś powstanie dzbanek I maluszek w jednej doniczce z wielkoludem N. 'Rebecca soper' Prawdopodobnie również jakaś krzyżówka. Na zdjęciu jeden z zalążków. N. x Ventrata Kupiony z 1 dzbankiem, ale utracomym w skutek aklimatyzacji. N. Sanguinea 'red hybride' Jeden z maluszków: Edytowane 3 Stycznia 2011 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Moje 2 N. Rebecca soper puszczają pęd kwiatowy Jeszcze nie wiem jaka płeć, ale wrzucam zdjęcia: 1. Pędzik już sporo wystaje z liści ale dopiero teraz go zauważyłam 2. Niestety nie wiem czego w miejscu gdzie najnowszy ogonek liściowy (liść) puszcza wąs, ta roslina zaczęła czernieć ;( To samo jest u młodziutkiej Ventraty! Pozostałe rośliny bez zmian, tyle że rozsadziłam N. Miranda (z obawy przed szkodnikami, bo roślina z kwiaciarni, na szczęście nic nie było, ale udało się podzielić roślinę na 2) i przez przypadek odłamała się maleńka roslinka, więc wsadziłam do wody, może coś puści od dołu. Sporo liści musiałam roślinom odciąć i teraz są sporo mniejsze Edytowane 17 Stycznia 2011 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi