Adi_rosiczka Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Przedstwaim fotkę tejże oto szklarni, która zrobiłem z niewielką pomocą taty. Ma ona na dnie wodę , aby parowała i daszek zamykany na wypadek deszczu. Roślinki byłyby w niej na podwyższeniach aby nie stały przy samym dnie. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mogę już wstawić tam wszystkie moje roślinki tak aby stały tam 24h na dobę ? Chcę się upewnić czy słońce nie będzie dla nich troszkę za mocne. Większość rosiczek ma rozmiar XS i nie chciałbym ich stracić, a tym samym opłacało by się wystawienie ich na pole, podwórko, gdż nie musaiłbym ich doświetlać w domu. Proszę o rzetelne odpowiedzi. W podpisie jest moje lista roślin gdyby ktoś chciał wiedzieć. Planuję wystawić wszystkie z wymienionych. Sorki ale coś mi się nie chcą wczytać fotki. Dodam je jutro jak będę miał czas... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 noce jeszcze są zimne ale w dzień czemu nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMINOS Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 gdzie jest ta fotka bo jakoś nie mogę znaleźć :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 DOMINOS: Sorki ale coś mi się nie chcą wczytać fotki. Dodam je jutro jak będę miał czas... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Oto i są obiecane fotki : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e1a1py...ix5d0xx6ji.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3l0hz9...s5p3ibfos1.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Tyko jak chcesz ją dac na słońce to wsadź do środka termometr i sprawdzaj temperature. Ja swoją muchołówkę razem z rosiczką wstawiłem do akwarium i wystawiłem na słoneczko. Myślałem, że się przewróce jak zobaczylem na termometrze 70*C ale na szczęście szybko je zdjąłem inaczej by się ugotowały na parze. Więc często sprawdzaj temperature. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 To co jak myślicie, można je dać do tej szklarenki ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 tak ale nie na całe 24h tylko na dzień Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Wstawiłem wszystkie roślinki do tej szklarni, nalałem na dno sporo wody i niech rosną. Zobaczymy co z tego będzie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobiasz_2008 Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 HAHA dobry pomysł z daszkiem .. chyba go tobie ukradnę :mrgreen: (żart) a jak chcesz zasiać te roslinki bez pośrednio na dno "szklarni ' czy w doniczkach??? POZDRO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 No niezłe to urządzenie :smile: Ja bym tylko chował na noc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobiasz_2008 Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 PO co latem majÄ bardzo zbliĹźone warunki atmosferyczne , morez narazie ... pĂłki jest wczesna wiosna POZDRAWIAM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 2 Maja 2006 Autor Share Napisano 2 Maja 2006 Wczoraj musiałem wyciągnąć wszystkie roślinki, bo w nocy było 5*C ! Muszę jeszvcze jednak poczekać z miesiąc i dopiero je tam dam w doniczkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 4 Maja 2006 Autor Share Napisano 4 Maja 2006 A teraz kolejne pytanie: Wujek przywiózł mi wczoraj ruski nawilżacz powietrza, taki który wyrzuca parę w góre. Czy jeżeli wstawie go do tej mojej szklarni to nie będzie to przeszkadzało niektórym rosiczkom ? Bo wilgotność szczególnie potrzebuję dla prolifery i binat. A podejżewam, że ten nawilżacz jednek daje sporą wilgotność i to jeszcze nat tak małej przestrzeni. Oczywiście nie będzie pracował non stop, bo wszystko byłoby mokre. Ale jednak wolę się upewnić czy nie będzie to przeszkadzało innym roślinom >> patrz Moja lista roślin<< Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Napisano 4 Maja 2006 Share Napisano 4 Maja 2006 Lekcja pierwsza się kłania jak poprawnie używać forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi