Skocz do zawartości

Wstawienie roslin do mini-szklarni

Adi_rosiczka

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstwaim fotkę tejże oto szklarni, która zrobiłem z niewielką pomocą taty. Ma ona na dnie wodę , aby parowała i daszek zamykany na wypadek deszczu. Roślinki byłyby w niej na podwyższeniach aby nie stały przy samym dnie. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mogę już wstawić tam wszystkie moje roślinki tak aby stały tam 24h na dobę ? Chcę się upewnić czy słońce nie będzie dla nich troszkę za mocne. Większość rosiczek ma rozmiar XS i nie chciałbym ich stracić, a tym samym opłacało by się wystawienie ich na pole, podwórko, gdż nie musaiłbym ich doświetlać w domu. Proszę o rzetelne odpowiedzi. W podpisie jest moje lista roślin gdyby ktoś chciał wiedzieć. Planuję wystawić wszystkie z wymienionych. Sorki ale coś mi się nie chcą wczytać fotki. Dodam je jutro jak będę miał czas...

Odnośnik do odpowiedzi

Tyko jak chcesz ją dac na słońce to wsadź do środka termometr i sprawdzaj temperature. Ja swoją muchołówkę razem z rosiczką wstawiłem do akwarium i wystawiłem na słoneczko. Myślałem, że się przewróce jak zobaczylem na termometrze 70*C ale na szczęście szybko je zdjąłem inaczej by się ugotowały na parze. Więc często sprawdzaj temperature. Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz kolejne pytanie: Wujek przywiózł mi wczoraj ruski nawilżacz powietrza, taki który wyrzuca parę w góre. Czy jeżeli wstawie go do tej mojej szklarni to nie będzie to przeszkadzało niektórym rosiczkom ? Bo wilgotność szczególnie potrzebuję dla prolifery i binat. A podejżewam, że ten nawilżacz jednek daje sporą wilgotność i to jeszcze nat tak małej przestrzeni. Oczywiście nie będzie pracował non stop, bo wszystko byłoby mokre. Ale jednak wolę się upewnić czy nie będzie to przeszkadzało innym roślinom >> patrz Moja lista roślin<<

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.