ozii Napisano 5 Maja 2006 Share Napisano 5 Maja 2006 Adi a nie mozesz zrobic malych przegrod w tej mini-szklarnii? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 5 Maja 2006 Autor Share Napisano 5 Maja 2006 A w jakim celu te przegrody ? A tak poza tym to okazało się, że ten nawilżacz tak rozpyla to wilgotne powietrze, że w tak małej szklarni wszystko byłoby mokre po 5 minutach pracy. Odpuściłem sobie i nalałem na dno warstwę wody żeby parowała. Powinno być dobrze tylko nie wiem czy będzie dostateczna wilgotność dla prolifery i binat ale to okaże się po jakimś tygodniu- dwóch. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 5 Maja 2006 Share Napisano 5 Maja 2006 Adi_rosiczka napisał: A w jakim celu te przegrody ? W takim by odgrodzic miejsce z wyzsza wilgotnoscia od miejsca z nizsza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 6 Maja 2006 Autor Share Napisano 6 Maja 2006 Hmmmm niby dobry pomysł, ale po dłuższym moim zastanowieniu doszedłem do wnuiosku, że jeżeli przez tyle czasu w terrarium nie przeszkadzała żadnej rośl;ince duża wilgotność to w szklarence też niue powinna :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 EDIT Oto co sobie sprawiłem wczoraj w centrum ogrodniczym "Garden". Nazywa się mini-szklarenka :smile: W zestawie z podłożem (ale niestety nie odpowiednim dla roślin owadożernych) przykrywą i podstawką za 9,90. Wg. mnie jest to dobre urządzenie do wysiewu. Co o tym sądzicie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 chyba wiem o co chodzi, chyba było coś takiego niedawno w Biedronce... mini-szklarenka się chyba też nazywało ale było plastikowe i lipne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 Snakers wrzuc te fotki na jakis inny serw bo jestem ciekawy jak to wyglada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 Ja widzialam u mnie w ogrodniczym takie mini szklarenki takie fajowei nie drogoe tez cos w granicach 8-9zl. Tez wlasnie zastanawiam sie and taka szklarenka zeby dac aj na okno :grin: .Te w biedronce to bylo badziewie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 To też nie jest z najlepszego materiału (jakiś cienki plastik) ale mi to styka tym bardziej że taka cena :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 tu macie smutny przykład z wykorzystaniem szkalarenek – przyznaje się ze tez już kiedyś upichciłem rośliny naszczepcie nie owadożery od tamtej pory unikam jak ognia małych zamkniętych „cel więziennych” http://www.nepenti.pl/forum/viewtopic.php?...p?p=13565#13565 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 Zawsze mogę otworzyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Zawsze w szkalerna mozna zrobic male otworki wtedy bedzie cyrkulacja powietrza i nic ie nie ugotuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 16 Maja 2006 Autor Share Napisano 16 Maja 2006 A w mojej szklarni góra jest zawsze otwarta jak świeci słońce na nią, tylko wieczorem przymykam żeby nie było zbyt chłodno. Muszę przyznać, że narazie wszystko jest w porządku, z wyjątkiem D. prolifery, która niestety zakończyła żywot. Wyglądało to tak jakby zwiędła, a wodę miała cały czas na podstawce. No cóż nawet nie mam po co reklamacjii zgłaszać, bo to raczej moja wina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi