Adi_rosiczka Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Chodzi mi głównie o to ile ja mam tego dać np. do 1l wody. Bo to jakieś 00.05% to w ogóle nie wiem o co chodzi :roll: Poweidzcie ile np. kropel do lita wody dać... Dzięki z góry za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Nie da sie za bardzo na krople mozna skorzystac z miarki dolaczonej do topsinu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Ale ile tego dwać na litr wody, bo z tego co wiem to nie rozcień cza się tego jak do zwyłych roślin... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Jak dla ozdobnych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 00.05% - to będzie 0,5 ml na 1 litr wody... 00.1% to będzie 1 ml na 1 litr wody... Tak w przybliżeniu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC Pigmejka Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 1 litr = 1000ml Rozcieńczenie 1% - używamy 10ml Topsinu na litr wody Rozcieńczenie 0,1% - używamy 1ml Topsinu na litr wody Rozcieńczenie 0,05% - używamy 0,5 ml Topsinu na litr wody Jak bezpiecznie rozcieńczyć? 0,05-0,1% Jak odmierzyć tak małe ilości? Proponuję użyć zwykłej strzykawki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keriel Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja kupiłem strzykawke odrazu nie zagladajac do pudełka. Ale okazuje sie ze firma Target zadbała i o to, w środku jest miarka. Mile sie zaskoczyłem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedzi. Rozcieńczyłem tak, że do 1,5 l wody wlałem pół buteleczki. Nie mam zamiaru się przejmować, gdyż zabieg był robiony na tłustoszak, których mam od groma. DO ADMINÓW : TEMAT ZAKOŃCZONY ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justina_17 Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja rozcieńczałam na oko, wlałam kroplę(taką większą ) do spryskiwacza, wlalam z pół szklanki wody , popsikałam torf pod malutkimi rosiczkami - przez dwa dni grzyba nie było, teraz znow odrasta :sad: I teraz mam mały problem - nie wiem czy jak spryskam je Topsinem o większym stężeniu to kiełkom to zaszkodzi czy nie... :neutral: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 ja tez tak mialem ale zrobilem tak jak ktos pisal na forum przed spryskaniem 1 czy 2 dni wyciagnolem rosinki z wody i wstawilem spowrotem po spryskaniu po jakims dniu roslinkom nic nie bylo i mialem spokoj na dluzszy czas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi