luczek95 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Zastanawiam się nad tym czy nie można by zastosować jednej większej podstawki dla moich owadożerów.. Mam ich mało, obecnie tylko 2 kapturki i jedna muchołówka. Czy to dobry pomysł? Czy może każda roślina pobiera wodę w różnych ilościach i to raczej zaszkodzi roślinom... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Kaptury mogą być razem, muchołówka osobno, bo nie lubi stać w wodzie tak jak kaptury. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Jeśli stoją w odpowiednio oświetlonym miejscu to spokojnie mogą stać razem, gdyż wtedy muchołówki bardzo dobrze znoszą mokre podłoże. Przynajmniej u mnie przez całą wiosnę, lato i większość jesieni kiedy rośliny rosną na dworze stoją pomieszane w różnej wielkości kuwetach. Dużo zależy jeszcze od podłoża w jakim rosną wymienione przez ciebie rośliny. Jednak te trzy rośliny myślę, że spokojnie możesz wstawić do jednej podstawki i dopóki nie zrobi się cieplej i widniej na dworze powinieneś tylko pilnować, aby ich nie przelać. P.s. Nie zimujesz swoich roślin, czy to po prostu pytanie na przyszłość ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Ja większość swoich roślin trzymam we wspólnych podstawkach i nie widzę żeby im to przeszkadzało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Jasne że pytanie na przyszłość Roślinki są zimowane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi