Skocz do zawartości

Muchołówki z liścia

latos333

Rekomendowane odpowiedzi

mi to wyglada na red greeny :/ a typical jest jeden w prawej doniczce lewy gorny rog.. ale moge sie mylic

Rośliny są genetycznie takie same, wszystkie z dwóch liści tej samej rośliny. Co ciekawe roślina mateczna raczej słabo się wybarwiała.

Nie wiem od czego to zależy, warunki mają identyczne, jedne są prawie bordowe a inne ledwo zaróżowione.

a ile mają teraz cm ? Próbowałeś dokarmiać ?

Największe mają ok 3cm.

Nie dokarmiałem. Pewnie by były sporo większe przy dokarmianiu...

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe roślina mateczna raczej słabo się wybarwiała.

Nie wiem od czego to zależy, warunki mają identyczne, jedne są prawie bordowe a inne ledwo zaróżowione.

Zdaje się, że kilkuletnie 'Regulary' tracą powoli zdolność do wybarwiania pułapek. Przynajmniej u mnie tak jest. Najstarszą roślinę mam od czterech lat, gdy ją kupowałem wyglądała na dwuletnią. Obecnie prawie się nie wybarwia. Może to być też kwestia przejedzenia.

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
  • 7 months later...
hej dasz nowe zdjecia roślinek

Dosłownie drugi post nad Twoim:

Część z nich ma już nowych właścicieli, a reszta przeszła niedawno pierwsze zimowanie więc na razie nie ma zbytnio co fotografować...

Obiecuje że wkrótce, jak wypuszczą jeszcze kilka liści zrobię jakieś fotki i tu wrzucę :)

<_< <_<

Edytowane przez Gekon
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.