latos333 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 mi to wyglada na red greeny :/ a typical jest jeden w prawej doniczce lewy gorny rog.. ale moge sie mylic Rośliny są genetycznie takie same, wszystkie z dwóch liści tej samej rośliny. Co ciekawe roślina mateczna raczej słabo się wybarwiała. Nie wiem od czego to zależy, warunki mają identyczne, jedne są prawie bordowe a inne ledwo zaróżowione. a ile mają teraz cm ? Próbowałeś dokarmiać ? Największe mają ok 3cm. Nie dokarmiałem. Pewnie by były sporo większe przy dokarmianiu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Co ciekawe roślina mateczna raczej słabo się wybarwiała. Nie wiem od czego to zależy, warunki mają identyczne, jedne są prawie bordowe a inne ledwo zaróżowione. Zdaje się, że kilkuletnie 'Regulary' tracą powoli zdolność do wybarwiania pułapek. Przynajmniej u mnie tak jest. Najstarszą roślinę mam od czterech lat, gdy ją kupowałem wyglądała na dwuletnią. Obecnie prawie się nie wybarwia. Może to być też kwestia przejedzenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 A ja mam pyt. po co przykrywałeś folią tą doniczkę? U mnie wilgotność jest 60/70%. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 A ja mam pyt. po co przykrywałeś folią tą doniczkę? U mnie wilgotność jest 60/70%. Pewnie mieszkasz w jakimś domu z cegły Wilgotność w bloku, jak są włączone kaloryfery nawet do 40% nie dobije... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 W UK jest wilgotno po przez 3/4 roku pada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarab6 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Wspaniały i pomocniczy wątek! Z pewnością skorzystam z niego! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Jak tam mają się te muchołówki po takim czasie? Można prosić o zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Część z nich ma już nowych właścicieli, a reszta przeszła niedawno pierwsze zimowanie więc na razie nie ma zbytnio co fotografować... Obiecuje że wkrótce, jak wypuszczą jeszcze kilka liści zrobię jakieś fotki i tu wrzucę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Gdy już oderwiemy liść z muchołówki to na jak bardzo powinniśmy przsysypać ten liść (jak głęboko i jaką długość liścia) ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 hej dasz nowe zdjecia roślinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) hej dasz nowe zdjecia roślinek Dosłownie drugi post nad Twoim: Część z nich ma już nowych właścicieli, a reszta przeszła niedawno pierwsze zimowanie więc na razie nie ma zbytnio co fotografować... Obiecuje że wkrótce, jak wypuszczą jeszcze kilka liści zrobię jakieś fotki i tu wrzucę <_< Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi