Nathrae Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Jak w temacie, a dokładniej - czy da się to zrobić z liścia? Jeżeli tak to prosze o w miarę dokładny opis jak to zrobić Dziękuję z góry. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Właśnie! Ja też chciałbym coś więcej o tym wiedzieć :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Odrywasz liść jak najblirzej bulwy kładziesz na wilgotnym torfie i czekasz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathrae Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Brzmi podejrzanie prosto . Jaka jest skutecznosc takiego rozmnażania? Dysponuję ograniczoną ilością liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 mi się jeszcze nie udało :sad: a prubowałem 3 razy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 ja do tej pory dwa razy próbowałem i dwa razy się udało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 a w jakich warunkach to robiles? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Mam go wsadziś do torfu czy tylko płasko polożyć. Ciekawe jak to sie dzieje że z liścia wyrasta roślinka . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 końcówkę wsadzam w torf delikatnie przysypuję, ew. doniczkę można przykryć czymś przezroczystym aby podnieść wilgotność... trochę światła... i mi własnie w ten sposób się udało... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 A ile czasu potrzeba na oko żeby powstały nowe muchołówki. I czy z mojej coś może wyrosnąć ma 11 cm średnicy. Oto jej zdjęcie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 wiesz, ja rozmnożyłem z liścia który był długości ok. 2cm. ... więc poświęc któryś listek, a otrzymasz (tak myślę) nową roślinkę, a może nawet niejedną... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 Z tego co rozumiem, to mam uciąć listek i zasypać go torfem w nowej doniczce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 Mam pytanko, czy uda mi się rozmnożyć muchołówkę z liścia jeżeli: Jest sam liść, bez pułapki :?: Jest liść, ale pułapka się psuje :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mc_pudzian Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 no właśnie ile czasu na to trzeba, bo nikt tego nie napisał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg_pasz Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 hej jestem tu nowy co to ta bulwa bo reszte rozumiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi