Snakers1 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Mam coś podobnego. po 2 tyg. jeszcze nic nie wyrosło (zbytnio se nadzieji nie robie )... zobaczymy. Moje pułapki się zamykają (te odcięte) wtedy, gdy zaczynają usychać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienku Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 może... już jedną wywaliłem, bo zaczęła żółknąć i w ogóle była w kiepskim stanie mam nadzieję, że ten młodzian wyrośnie :smile: cały czas proszę kogoś, komu się to udało o odpowiedź: czy sadzić z pułapkami czy bez? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 ile razy można powtarzać zdrowy liść = liść z pułapką... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienku Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 dzieki :smile: mam nadzieję, że się uda powiedz krystek dlaczego pułapki się same zamykają? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 hmmm nie znam się na tym, ale to może jakiś rodzaj "szoku" czy bezwarunkowej reakcji... to ciekawe że pułapka po ucięciu liścia wciąż może w ten sposób reagować... :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 wszystko ok ale tak sie zastanawiam, jak zwiększyc wilgotnosc? mogę nałożyc przezroczysty kubek na roslinke i zrobic 1-2 dziórki na tlen ? jak podałem przyklad nie pasujący raczej to napiszcie jak " wy " zwiększacie wilgotnosc. pozdr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bd51f8...03fdd9fd72.html - moje dzieło :mrgreen: niewiem, pozyjemy zobaczymy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienku Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 ja zastosowałem podobną metodę (zdjęcie jest kilka postów wyżej), ale zastanawiam się nad skutecznością tej konstrukcji... boję się, że zwiększenie wilgotności w ten sposób jest minimalne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 czy będe mógł rozmnożyć muchołówkę regular form XL świeżo przysłaną z Nepenti??? Stwierdziłem że zamiast kupować sobie regular kupię red-greena a regulara rozmnoże z muchołówki zamówionej dla kolegi. Tylko pytanie czy to bezpieczne??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość killer88 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 co rozumiesz przez stwierdzenie: "czy to bezpieczne???" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 no własnie, ja mam takie podejscie, że poświęcam kilka listkow zapewniam warunki i czekam, jak sie nie uda to trudno. A co to ma do bezpieczeństwa- niewiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 co rozumiesz przez stwierdzenie: "czy to bezpieczne???" rozumiem przez to w jaki sposób wpłynie to na muchołówkę z której utnę liścia, i czy są duże szanse powodzenia takiego rozsadzania roślinki... Proszę o szybką odpowiedź bo dzisiaj składam zamówienie :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 patrzę i patrzę, a czy ktoś używa ukorzeniacza do takich spraw bo czytając topik nie spostrzegłem (albo przeoczyłem) wzmianki o czymś takim Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienku Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 ktoś wspominał... ja nie używałem, jeśli mi się uda to powiem :smile: narazie obserwacje są takie: ta zamknięta pułapka (widać na moim zdjęciu) już czernieje, ale młodzian zaczął się rozwijać... zobaczymy czy przeżyje ok, mały update... ze wszystkich sadzonek przeżył młodzian, który się otworzył i chyba chce dalej rosnąć... wniosek nasuwa mi się taki, że warto sadzić młode liście z jeszcze nie otwartą pułapką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 ja zasadziłem w mieszance torfu z piaskiem. Może tak być?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi