Skocz do zawartości

[ROZMNAŻANIE] - sadzonki liściowe.

Nathrae

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

może... już jedną wywaliłem, bo zaczęła żółknąć i w ogóle była w kiepskim stanie

mam nadzieję, że ten młodzian wyrośnie :smile:

cały czas proszę kogoś, komu się to udało o odpowiedź: czy sadzić z pułapkami czy bez?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość krystek

hmmm nie znam się na tym, ale to może jakiś rodzaj "szoku" czy bezwarunkowej reakcji... to ciekawe że pułapka po ucięciu liścia wciąż może w ten sposób reagować... :smile:

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko ok ale tak sie zastanawiam, jak zwiększyc wilgotnosc? mogę nałożyc przezroczysty kubek na roslinke i zrobic 1-2 dziórki na tlen ? jak podałem przyklad nie pasujący raczej to napiszcie jak " wy " zwiększacie wilgotnosc. pozdr.

Odnośnik do odpowiedzi

czy będe mógł rozmnożyć muchołówkę regular form XL świeżo przysłaną z Nepenti??? Stwierdziłem że zamiast kupować sobie regular kupię red-greena a regulara rozmnoże z muchołówki zamówionej dla kolegi. Tylko pytanie czy to bezpieczne???

Odnośnik do odpowiedzi

co rozumiesz przez stwierdzenie: "czy to bezpieczne???"

rozumiem przez to w jaki sposób wpłynie to na muchołówkę z której utnę liścia, i czy są duże szanse powodzenia takiego rozsadzania roślinki...

Proszę o szybką odpowiedź bo dzisiaj składam zamówienie :mrgreen:

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś wspominał... ja nie używałem, jeśli mi się uda to powiem :smile:

narazie obserwacje są takie:

ta zamknięta pułapka (widać na moim zdjęciu) już czernieje, ale młodzian zaczął się rozwijać...

zobaczymy czy przeżyje

ok, mały update...

ze wszystkich sadzonek przeżył młodzian, który się otworzył i chyba chce dalej rosnąć...

wniosek nasuwa mi się taki, że warto sadzić młode liście z jeszcze nie otwartą pułapką

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.