Roska Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Parę zdjęć z własnej:) hodowli . Biolux al Bresser Gemmy Drosera omissa Nasiona Zauważyłem że najłuższe włoski czuciowe są pokryte kapturkiem na gruczole(to czerwone) ,a inne nie:) Zaznaczyłem nerw bo ładnie widać Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Roska Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Jakie to powiększenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roska Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Największe chyba 1280 razy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) To masz bardzo dobry mikroskop jak takie powiększenie Ja na uczelni to operuję 1600x ale z specjalnym jakimś okularem.. Barwiłeś czymś? I czy zlepiasz gliceryną obiektyw ze szkiełkiem? Edytowane 27 Stycznia 2011 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Zdjęcia świetne I faktycznie niezłe powiększenie. Nawet bym nie wpadła na to, że można w ten sposób zdjęcia zrobić. Bardzo fajne Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roska Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Gliceryną nie zlepiam. Wpadłem na pomysł żeby poobserwować.Ciekawi mnie to^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 A to polecam, nakładasz na największym powiększeniu glicerynę z apteki szpatułką czy czymś innym na szkiełko i "zlepiasz" z obiektywem, który jest bardzo blisko. Zdjęcia są o wiele wyraźniejsze i dokładniejsze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roska Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 A co z czyszczeniem obiektywu?Nie zalepi sie z tego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Glicerynę wystarczy z obiektywu wytrzeć czystą szmatką Musi się zrobić takie połączenie między szkiełkiem a obiektywem, dlatego to się nadaje tylko do największych powiększeń (bo najniżej masz obiektyw) a efekt jest świetny, naprawdę wyraźny obraz wychodzi. Gliceryna jest cholernie tania, w każdej aptece dostaniesz Edytowane 28 Stycznia 2011 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roska Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Tak sie akurat składa że glicerynę mam^^ spróbuję dzisiaj coś zmontować z tą gliceryna:)) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 No jasne. Żeby nie było stresu, to powszechna metoda stosowana, nie żaden domorosły wymysł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi