gryzon Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Niedawno założyłam bloga w formie sklepiku z owadożerami (fakt, oferta mała, ale zawsze coś)... No i teraz się zastanawiam, czy prowadzenie takiego "sklepu" jest właściwie legalne. Moja stronka ma charakter informacyjny, a z klientami (aż^^ dwoma) wszystko ustalam na gg, ale po prostu jestem ciekawa co o tym myślicie. Na razie nie sprzedaję wysyłkowo, ale mam zamiar zacząć... Link: www.anfloris.blog.onet.pl Może głupie pytanie, ale nie mogę do tego dojść, bo niby istnieją takie strony (no, nie dokładnie takie, ale podobne) więc nie wiem... Pozdrawiam, Ania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Nie pamiętam do jakiej, ale do pewnej kwoty możesz bez problemu sprzedawać, bo przy małych sumach to jeszcze nie jest działalność gospodarcza i nie podlega opodatkowaniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 ErysFR napisał: Nie pamiętam do jakiej, ale do pewnej kwoty możesz bez problemu sprzedawać, bo przy małych sumach to jeszcze nie jest działalność gospodarcza i nie podlega opodatkowaniu Acha dzięki. Kiedyś jak się taty pytałam to mówił coś o czterech albo czterdziestu tysiącach (nie pamiętam) ale nie znam się, więc wolałam zapytać. No to się nie muszę martwić bo na razie to nawet 200zł nie zarobiłam Dziękuję, pzdr, Ania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Z tego co się orientuję jeśli są to tzw nadwyżki hodowlane to nie podlega to opodatkowaniu. Ale mogę się mylić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Z tego co się orientuję jeśli są to tzw nadwyżki hodowlane to nie podlega to opodatkowaniu. Ale mogę się mylić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi