Kubaa Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 No cóż tu dużo mówić, pięknie. Moc Światła robi swoje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Genialnie wyglądają zwłaszcza te heliamphory No a mech sphagnum...co tu wiele mówić - duuużo go Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzięki Niedługo dam więcej zdjęć dzbanków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) a możesz napisać jakie masz oświetlenie u helek, ile czasu doświetlasz i jaką powierzchnię, ekstra roślinki - pozazdrościć Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez pepton Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) 4x24W, wymiary terrarium dla helek to 50x35x40. Doświetlam ok. 14 godzin dziennie. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Człowiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Chyba czas na aktualizację . Kilka dni temu zrobiłem generalne przesadzanie i czyszczenie terrariów, bo mech był już zbyt rozrośnięty, a roślinki też urosły i nieraz rozmnożyły się . Wszystko trzyma się dobrze, niestety gdy w zeszłym tygodniu wróciłem z ponad 2-tygodniowego wyjazdu, okazało się, że nawilżacz u helek się zepsuł (swoją drogą dziwne, że wszystko się psuje zawsze, gdy mnie nie ma w domu - najpierw wentylacja w zeszłym roku, teraz nawilżanie ) i wszystko było lekko przesuszone (na szczęście nic szczególnie nie ucierpiało, najbardziej N. hamata, która straciła prawie wszystkie dzbanki). No ale tyle gadania, wrzucam fotki : Terrarium "południowoamerykańskie" - z jednym azjatyckim lokatorem H. nutans (z lewej) i H. heterodoxa x minor (z prawej) Młoda H. chimantensis (lewa), H. minor (prawa) Młodociane H. nutans (ta z prawej jest na sprzedaż w mojej ofercie) Młode H. ciliata (z lewej) i H. folliculata Na pierwszym planie : H. heterodoxa x nutans, dalej N. hamata, na końcu H. huberi H. huberi Młoda H. neblinae 'Red clone' Terrarium dla dzbaneczników Widok ogólny N. truncata - dzbanki robią się znacznie większe od liści Młody N. jacquelinae N. mikei ( z lewej) i N. vogelii N. hamiguitanensis N. lowii i N. clipeata Tego chyba nie trzeba nikomu przedstawiać Edytowane 8 Lutego 2017 przez Wrazik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 helki coraz ładniejsze - gratulacje - a może teraz dasz się namówić na sprzedaż jednej malutkiej folliculaty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 swietnie to wszystko wuglada. W ogole jestem pod wrazeniem tego torfowca przede wszystkim ze tak ladnie sie trzyma zielony i w ogole... Jak to robisz ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Cóż, wysoka wilgotność i światło to najwyraźniej recepta Jeszcze parę dni temu właściwie w terrarium dla helek w oczy rzucał się sam mech, bo w niektórych doniczkach zaczął dorównywać wielkością nawet mojemu nutansowi Edytowane 11 Lipca 2011 przez Człowiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Jak zwykle pięknie Gratuluje tak wspaniałych roślin. Gdy patrze na lowii to oczy wychodzą mi z orbit Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi