sik21 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 znalazłem już sprzedawce i najprawdopodobniej będę u niego w domu wiec jeżeli będę oglądał jego hodowle to na co mam zwrócić uwagę i co spytać by przypadkiem nie wcisnął mi kitu i coś się dowiedzieć o uprawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebenzo30 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 długo by mówić o tym na co zwracać uwagę, najlepiej poczytaj o roslinach które ewentualnie by cie interesowały i opisami się bazuj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sik21 Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Witam jakiej minimalnej wysokości muszą być doniczki dla rosiczek?? muszę dawać na sam dol keramzyt?? ewentualnie może być żwirek 2-4 mm?? czy ten żwirek mieszać z torfem?? czy dodać kulki styropianu? czy te rodzaje rosiczek mogę trzymać razem w jednej doniczce? Drosera capensis 'All Red' Drosera capensis 'Albino' Drosera capensis 'Typical' Drosera nidiformis Drosera tokaiensis Drosera scorpioides czy jeżeli miałbym tłustosza lub pływacza to tez mogę je razem trzymać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Witam jakiej minimalnej wysokości muszą być doniczki dla rosiczek?? muszę dawać na sam dol keramzyt?? ewentualnie może być żwirek 2-4 mm?? czy ten żwirek mieszać z torfem?? czy dodać kulki styropianu? czy te rodzaje rosiczek mogę trzymać razem w jednej doniczce? Drosera capensis 'All Red' Drosera capensis 'Albino' Drosera capensis 'Typical' Drosera nidiformis Drosera tokaiensis Drosera scorpioides czy jeżeli miałbym tłustosza lub pływacza to tez mogę je razem trzymać? Roślinom, które pobierają wodę przez podsiąkanie nie daje się na dół keramzytu ani nic podobnego. Na pewno wszystkie capensisy - red, typical i albino - możesz trzymać razem. Jeśli chodzi o nidiformis, nie jestem pewna ale ona czyba zimuje, więc z niezimującymi raczej jej nie trzymaj, ale lepiej niech w tej sprawie wypowiedzą się też inne osoby! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi