Poters1 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam, posiadam muchołówkę, która jest w doniczce o wys ok 5cm i średnicy ok 6cm,... muchołówce pułapki są poza doniczką,... czy trzeba przesadzić??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Poprosimy o zdjęcie:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poters1 Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 to wygląda tak : http://img806.imageshack.us/i/p1460333.jpg/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Przesadzać nie trzeba, jednak zadbaj żeby nie miała ona za mokro, a jak będzie więcej słońca na dworze to daj ją pod naturalne oświetlenie, jeśli masz oczywiście taką możliwość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Żeby nie tworzyć nowego tematu spytam się tutaj. Mam ok.8 muchołówek w jednej doniczce(kupiłem rok temu w markecie) i chce je przesadzić do kwadratowej doniczki o wymiarach: 15x15 góra 11x11 dół i 15cm wysokości czy nie będzie za wielka? Może lepiej poszukać mniejszą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 wg mnie nie będzie zbyt duża. tylko najpierw "pójdzie" w korzeń a dopiero w liść, tak jest z innymi roślinami doniczkowymi. musisz się też zastanowić czy potrzebujesz takich dużych doniczek.. w naturze rośliny w doniczkach nie rosną i sobie radzą. tak i tu wielkość doniczki nie ma takiego znaczenia oby za mał nie była. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Chciałem taką dużą, bo wsadził bym wszystkie 8 w jedną, a długo po zimowaniu zajmie wzrost korzeni w dużej zanim zaczną rosnąć liście? A tak nawiasem mówiąc jak sparzyć torf? Włożyć go do garnka zalać destylowaną wodą i gotować? Trzeba go zostawić do odparowania wody? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi