znajomy Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam ponownie tutaj ale z dzbanecznikiem N.alata Co o nim sądzicie?jak o niego dobrze dbać bo to inny gatunek niż ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) http://roslinyowadozerne.eu/art/rosliny/nepenthes-alata.php http://www.owadozery.pl/nepenthes-alata-a663.html Tu masz "instrukcje obsługi" Edytowane 3 Lutego 2011 przez Maciej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Eh, znowu to samo. Gdzie kupiłeś roślinę i skąd wiesz że to alata? Co do uprwsy, jest to dość wytrzymały dzbanecznik. I jak wyżej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) gryzon napisał: Eh, znowu to samo. Gdzie kupiłeś roślinę i skąd wiesz że to alata? Co do uprwsy, jest to dość wytrzymały dzbanecznik. I jak wyżej. od tego gościa i pisałem mejla do niego jaki to gatunek,napisał N.alata ==KLIK== Edytowane 3 Lutego 2011 przez znajomy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) A więc to na pewno ventrata. A ją już chyba wiesz jak hodować. Jeśli chcesz kupić prawdziwą alatę to jedynym wyjściem jest import albo zakup u doświadczonego hodowcy. Edytowane 3 Lutego 2011 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Twargor napisał: A więc to na pewno ventrata. A ją już chyba wiesz jak hodować. Jeśli chcesz kupić prawdziwą alatę to jedynym wyjściem jest import albo zakup u doświadczonego hodowcy. a ten z allegro nie jest doswiadczonym hodowcom? Myslałem że jak pisze że to N.alata to taką dostane,no ale trudno,Ventrate już wiem jak hodować. Mozna przenieś do mojego starego postu jeśli to ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Jeśli ktoś sprzedaje najpopularniejszą muchołówkę i najpopularniejszą rosczkę, to nie jestem pewna w jakim stopniu jest on doświadczony. W każdym razie zanim jeszcze raz kupisz "Alatę" na allegro to najpierw dowiedz się jak ona powinna wyglądać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 znajomy napisał: a ten z allegro nie jest doswiadczonym hodowcom? To nie hodowca tylko importer/dystrubutor masówki kupionej w Holandii. Tu masz zdjęcie tego niby N. alata u jednego z producentów (CarniFlora): http://www.carniflora.nl/english/nepenthes/n_alata.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Taka prawda. Alata nie jest jakimś drogim dzbankiem ale w żadnym sklepie w Polsce, kwiaciarni go nie dostaniesz. Jeśli chcesz być pewien roslin to kupuj u forumowiczów albo jak już ktoś powiedział bierz udział w importach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 zastanawiam się czy go przesadzić teraz czy dopiero na wiosnę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 znajomy napisał: zastanawiam się czy go przesadzić teraz czy dopiero na wiosnę? Na wiosnę. Chyba, że masz wątpliwości co do podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Co to za piana(?) na zdjęciach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 BartekSz napisał: Co to za piana(?) na zdjęciach? Też się nad tym zastanawiałam, i doszłam do wniosku że to wata/plusz, dzięki której dzbanek nie stoi w wodzie, a poza tym nieźle wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toma Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Nom jak się włączy zdjęcia na prawidłową wielkość to wtedy to widać że to jest jakaś wata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Tak to wata,dałem ją do tej doniczki gdzie był ten stary dzbanecznik żeby"ustabilizować"roslinkę.Zastanawiam się nad wymianą ziemi z względu na to czy ten sprzedawca co kupiłem od niego na allegro,jest hodowcą czy tylko importuje i zaraz sprzedaje i wogule co to może być za ziemia?jest bardzo wilgotna taki jakby"maras" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi