Skocz do zawartości

Szafarium

Rekomendowane odpowiedzi

z swiatlem z zewnatrz w trakcie lata nawet zadna roslina nie miala lepu wiec sie nie zawijala pozniej jak kupilem pod koniec lata te swietlowki pojawil sie lep rosliny rosliny zaczely sie wybarwiac i zwijac. wiec to co ludzie pisza nie zawsze jest prawda :)

A może pomyliło Ci się z północą?... Chociaż moje nawet bez bezpośredniego światła mają lep. Może po prostu nie miały ciągle wody w podstawku. Wybacz, ale nie wiem jak Ty hodujesz te rosiczki, bo na wschodnim parapecie częściowo zasłoniętym przez drzewa miałem D arcturi, która jest wymagająca i miała lep, a nawet trochę się wybarwiała.

Odnośnik do odpowiedzi

nie pomylilo mi sie. parapet wschodni ale przed oknami stoja drzewa wiec slonce w lato bylo max z 4 godziny bezposrednie moze nawet mniej. woda byla caly czas w podstawce pozniej nawet ograniczylem podlewanie i nic : )

Edytowane przez Husky
Odnośnik do odpowiedzi

No to przy takiej ilości światła własnie hodowałem D. arcturi...

To, że rośliny nie miały kropelek było spowodowane pewnie sposobem ich hodowli np. rosiczce hodowanej w ubitym nieprzepuszczalnym podłożu mogły zgnić korzenie i miała ich znacznie za mało, ażeby móc utrzymać ciecz na liściach.

No chyba starczy tego offtopu.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.