gryzon Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Powstawiałam roślinki i doszłam do wniosku że terra jest mniejsze niż wydawało się być bez roślinek Dzbanki, a raczej dzbanek górski (ventricosa) został w szklarence razem z helkami, D. adelae i jednym N. sanguinea. Reszta, czyli drugi N. Sanguinea, N. X hookeriana, N. Sanguinea 'red hybride' i cefale poszły do nowego terra. Na dole, jak mówiłam, leżą podziurkowane plastikowe opakowania po ciastkach, żeby spływała woda. Wkrótce planuję je zamienić na keramzyt, ale to się zobaczy. Zaopatrzenie terra to dodatkowo hygrometr z ExoTerra (nie było innych w Rzeszowie... ciekawe kiedy się zepsuje?) i termometr akwariowy rtęciowy. A oto zdjęcia: Puste: Oto moje pudełka po ciastkach: A teraz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielony Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Mam podobne: 40 x 30 x 30 cm, bez kratki wentylacyjnej na dole. Chyba od tego samego wykonawcy (AQUA-GLASS z Kalisza)? Latem polecam osłonić od słońca, bo autentycznie temperatura może przekraczać 30 stopni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Mam podobne: 40 x 30 x 30 cm, bez kratki wentylacyjnej na dole. Chyba od tego samego wykonawcy (AQUA-GLASS z Kalisza)? Latem polecam osłonić od słońca, bo autentycznie temperatura może przekraczać 30 stopni. Nie wiem jaki to wykonawca, bo naklejka jest od strony okna a na terrarium stoją roślinki, więc nie chcę gozdejmować i sprawdzać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi