Skocz do zawartości

Nowy zestaw do domowego mikrorozmnażania

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...

Jeżeli będą 2 opcje kupienia zestawu z okrojonego i z pH metrem to prawdopodobnie kupił bym ten pierwszy.

A tak z ciekawości się zapytam co to za pH metr był by w droższym zestawie?

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładność 0,01, jednopunktowa kalibracja, typowa elektroda szklana, kompensacja temperaturowa. Na allegro pHmety tgo typu to ok. 90-100zł. Z uwagi na to że jak na razie popyt na pHmetry byłby dość niski zestawy będą w opcji z papierkami, pHmetry najprawdopodobniej w późniejszym czasie. Z uwagi na to że wszystko będzie legalne, potrzebne będą pozwolenia na handel odczynnikami- więc chwilę to zajmie ;)

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 months later...

Do zestawów będą dołączone pojemniki do hodowli in vitro. W związku z tym mam pytanie- czy chcecie takie pojemniki:

[po prawej] http://www.mzforma.pl/produkty/doniczki-in-vitro.html

czy same autoklawowalne zakrętki na słoiki? [bez słoików, same słoiki można kupić w dowolnym miejscu]

Przy okazji- będą 2 wersje zestawów. Pierwsza- podstawowa- za mniej niż 100zł, oraz 2ga- zdecydowanie wypasiona ;) Dodatkowo odczynniki w sprzedaży ciągłej online, nie trzeba będzie mnie molestować na PW.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość Thilien

Ja jestem za pojemnikami. Choć zakrętki na słoiki też mogłyby być, na wypadek wyczerpania pojemników.

A kiedy zestawy będą dostępne w sprzedaży?

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

Cześć ;)

Oto nowy manual domowego mikrorozmnażania

Zestaw jest już możliwy do kupienia na www.greenspot.pl, jednakże polecam aktualnie zapoznać się z wiedza na temat mikrorozmnażania i zamówień dokonywać dopiero po 26 września- aktualnie wyjeżdżam na mały urlop, zamówienia są na bieżąco realizowane, lecz nie będę mógł służyć pomocą online na bierząco.

W październiku planuję opublikować kilka artykułów o in-vitro dla bardziej zaawansowanych- bedą dostępne w serwisie flytrap.pl, oraz na naszej stronie.

Jeśli są jakieś tematy o których szczególnie chcielibyście poczytać- zapraszam do utworzenia nowego tematu w tym dziale/pisania w tym temacie ;)

Ostatecznie wracam z rozjazdów i będę miał więcej czasu żeby zająć się chwilowo zawieszonym cyklem artykułów ;)

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.