Skocz do zawartości

Terrarium dla dzbanków nizinnych i szklarenka dla górali

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nadzwyczajnego, ale zawsze coś - terrarium dla dzbanków nizinnych i cefali, wymiary 40x30x25cm (szer. x wys. x dł.):

post-1677-1297850152_thumb.jpg

I mini szklarenka, a może właściwie growroom dla górali, helek i D. adelae (wymiarów dokładnie nie znam, a nie wiem gdzie się podział metr, ale w każdym razie mniejsza od terrarium). Ma plastikowe ścianki dlatego obawiam się że może mało słonka docierać do roślin :( Poza tym jest niska i roślinom nieiele brakuje do sufitu, dlatego dość wysokie opakowania po ciastkach (na dole) niedługo pewnie zamienię na keramzyt. A w przyszłości chcę im kupić większe terrarium, a w tym trzymać niższe roślinki, ale na razie nie mam kasy...:

post-1677-1297850309_thumb.jpg

W obydwu terrariach na dole leżą podziurawione plastikowe opakowania po ciastek, może niedługo zastąpię je keramzytem.

post-1677-1297850643_thumb.jpg

Na razie głowię się jak zapewnić spadki temperatur w terra górskim, i jak utrzymać wysoką wilgotnośc w terra nizinnym.

Pozdrawiam,

Ania

Edytowane przez gryzon
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.