Stig25 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Hej moja muchołówka zaczeła puszcza pęd i jest bardzo słaba!!! Mam go uciąc czy zostawic ???? PS sorki za ortografię ale nie mogę zrobic c z kreską czyli ci!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Jak najbardziej utnij. Lepiej dla rośliny. a co do "ć" to odezwij się na gg lub po prostu odwiedź wujka Google Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Jak najbardziej utnij. Lepiej dla rośliny. a co do "ć" to odezwij się na gg lub po prostu odwiedź wujka Google A teraz mam uciąć czy poczekać aż urośnie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
may Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Teraz. Im szybciej odetniesz, tym szybciej roślina ci odbije. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) No a skoro już utniesz pęd, to możesz spróbować rozmnożyć muchołówkę z pędu. Czyli tniesz go na małe kawałki (ok. 3cm) i kładziesz na torf lekko przysypując tą dolną stronę Choć powiem, że ja próbowałam 3 tak rozmnożyć, ale po tygodniu zaczął gnić... no ale spróbować nigdy nie zaszkodzi Edytowane 18 Lutego 2011 przez Anorak98 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 No a skoro już utniesz pęd, to możesz spróbować rozmnożyć muchołówkę z pędu. Czyli tniesz go na małe kawałki (ok. 3cm) i kładziesz na torf lekko przysypując tą dolną stronę Choć powiem, że ja próbowałam 3 tak rozmnożyć, ale po tygodniu zaczął gnić... no ale spróbować nigdy nie zaszkodzi Aha dzięki jak mi się rozmnoży to dam znac!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Czemu ta roślina leży na torfie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Dołóż torfu, bo całe kłącze rośliny jest na wierzchu. Pęd do ucięcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Temat zamykam ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi