Artur Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam. Wybrałem się dzisiaj do Wielkopolskiego Parku Narodowego, nad jezioro dystroficzne (J.Skrzynki). Mój pech, że zszedłem na zły szlak... i nie trafiłem nad jeziorko i nie pochodziłem sobie po ple. Natomiast mam parę ciekawych zdjęć z wyprawy. Za kilka dni wybiorę się znów i na pewno nie zbłądzę i dojdę do jeziorka oraz zrobię zdjęcia pła i roślinności Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez Artur Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Gdy byłem wcześniej wszystko było jeszcze szare... teraz jest zielono.! - wiem, ale odkrycie... Tym razem dotarłem nad J.Skrzynka i mam kilka ciekawych zdjęć. Niestety moje buty to - Nike Renzo więc o chodzeniu po ple mogłem sobie pomarzyć jednak poświęciłem moje buty. (Następny raz wezmę kalosze! ) Wszędzie pełno Mchu Torfowca, WSZĘDZIE. Nie było miejsca gdzie by go nie było. Z internetu wynika że musza tam być rosiczki jednakże nic nie znalazłem, ale to pewnie powód zbyt wczesnego "penetrowania" jeziorka lub rosiczki rosły bliżej tafli wody. One muszą tam być.! W tym samym dniu w Wielkoposlkim Parku Narodowym był Kosa1984 Tutaj parę zdjęć: Liczę na komentarze ;-) Edytowane 6 Maja 2011 przez Artur Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Owszem, byłem tam tego samego dnia. Może będzie trochę nie na temat (za co przepraszam) bo forum nie jest o ogólnych walorach świętych, polskich parków narodowych, ale byłem w towarzystwie niewiast, niechętnych taplaniu się w bagnach, więc Skrzynkę obeszliśmy tylko czerwonym szlakiem dookoła. Zaczęliśmy w okolicy Jeziora Góreckiego. Jest na nim Wyspa Zamkowa na której stoi zamek Klaudyny Potockiej z 1827. Wygląda na starszy. Pewnie była komenda; buduj pan retro! Między jeziorami: Kociołek i Budzyńskim znajduje się opuszczona stacja kolejowa Osowa Góra. Ciekawa rzecz dla tych, którzy lubią patrzeć jak natura upomina się o swoje. Świeżo po zainstalowaniu Windows XP. Droga do wsi Górka. Polska mlekiem i miodem płynąca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi