adamoon Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 haha nowy sposób rozmnażania muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 To się jeszcze okaże, ale mam nadzieję, że tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Z j a w i s k o w e ! z niecierpliwością czekam na rezultat (de facto jak wszyscy ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 I co tam z pędem ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 25 Maja 2011 Autor Share Napisano 25 Maja 2011 Wszystkie kwiaty zapylone, pęd zdrowy jak na samym początku. Czekam na nasiona. Mam też nieśmiałą nadzieję, że za jakiś miesiąc zaczną pojawiać się pierwsze liście bo za każdym razem, gdy pęd nie obumarł po takim czasie, coś z tego było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Najlepiej będzie jak zamiast liści pędy zaczną wyrastać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) Zalążnia najstarszego z kwiatów jest już całkiem czarna. Czy to znaczy, że mogę z niej bezpiecznie zebrać nasiona? Czy raczej powinienem czekać, aż zalążnia zacznie pękać? Świeżo zebranych nasion nie trzeba stratyfikować - można od razu siać, prawda? Edytowane 4 Czerwca 2011 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 pekniecie jest dowodem tego ze nasiona sa dojrzale wiec musisz jeszcze poczekac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Mam jedno pytanko.... jak te kwiatki zapyliłeś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Przy pomocy patyczka do uszu przenosiłem pyłek z pręcików na znamię słupka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Nie stratyfikuj . Od razu siej. Prosimy o zdjęcia. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez Grzesiu881 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Nasiona zebrane. Kiełkują. Co do samego pędu to twardy z niego zawodnik. Nie przysycha w żadnym miejscu. Dziś zauważyłem, że z ziemi wyczołgał się pierwszy listek. Dość duży. Dziwniejsze jest to, że inny listek pojawił się 1,5 cm dalej. Prawdopodobnie samoczynnie stworzyło się coś na kształt sadzonki korzeniowej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Bardzo ciekawa sprawa:) Rozmnażałem muchołówki w ten sposób, że pęd wsadzałem pionowo, ale zawsze czerniał po pojawieniu się listków- nigdy nie rósł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Ten pęd od początku mnie zadziwiał, ale teraz przesadził dał nasiona i nowe roślinki. Za rok muszę z moimi muchołówkami tak zrobić. Jak będziesz go przesadzał daj foto systemu korzeniowego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 hahahah to jest świetne ciekawe jak z wytrzymałością tej roślinki będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi