Skocz do zawartości

Pęd rosnący po odcięciu

Kosa1984

Rekomendowane odpowiedzi

własnie czytalem ten temat i bardzo sie zaciekawilem :) co tam z tym pedem teraz sie dzieje :) prosilbym o fotki , napewno kazdy jest ciekawy :)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Siewki z nasion ładnie się rozwijają. Co do pędu to jedna roślina wyrosła przy nim, a druga kawałek dalej. Co ciekawe i nietypowe - nie są to gęste kępki młodych listków (jak to zwykle bywa przy tej metodzie rozmnażania), a dwa duże (dorosłe - parocentymetrowe) przyrosty. Zdjęcia niestety nie mogę zrobić - jestem poza domem. Wrzucę jutro.

Odnośnik do odpowiedzi

Pęd uciąłem po zebraniu nasion. Stwierdziłem, że skoro taki zaczarowany ogród się wyprawia w doniczce to spróbuję jeszcze ukorzenić pęd po uprzednim pocięciu go na kawałki. Tutaj już czarów nie było - po tygodniu wszystkie fragmenty uschły.

43.jpeg

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

Znowu coś nietypowego dzieje się u mnie z sadzonką z pędu. Tym razem jest to pęd 'Draculi'. Na razie nic szczególnego, ale melduję już teraz, żeby nie było podejrzeń o kawał, gdy wyrośnie z tego arbuz, albo coś podobnego. Pąk otworzył się i pojawił się jeden kwiat. Pozostałe - prawdopodobnie - uschły.

q.jpeg

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu coś nietypowego dzieje się u mnie z sadzonką z pędu. Tym razem jest to pęd 'Draculi'. Na razie nic szczególnego, ale melduję już teraz, żeby nie było podejrzeń o kawał, gdy wyrośnie z tego arbuz, albo coś podobnego. Pąk otworzył się i pojawił się jeden kwiat. Pozostałe - prawdopodobnie - uschły.

post-4408-1316449569_thumb.jpg

Może to te ręce które leczą :). A jak przez palce przepuszczasz kranówke robi sie destylka czy destylat :D ??

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.