usiu Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 własnie czytalem ten temat i bardzo sie zaciekawilem co tam z tym pedem teraz sie dzieje prosilbym o fotki , napewno kazdy jest ciekawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Siewki z nasion ładnie się rozwijają. Co do pędu to jedna roślina wyrosła przy nim, a druga kawałek dalej. Co ciekawe i nietypowe - nie są to gęste kępki młodych listków (jak to zwykle bywa przy tej metodzie rozmnażania), a dwa duże (dorosłe - parocentymetrowe) przyrosty. Zdjęcia niestety nie mogę zrobić - jestem poza domem. Wrzucę jutro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 czekamy na zdjecia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Pęd uciąłem po zebraniu nasion. Stwierdziłem, że skoro taki zaczarowany ogród się wyprawia w doniczce to spróbuję jeszcze ukorzenić pęd po uprzednim pocięciu go na kawałki. Tutaj już czarów nie było - po tygodniu wszystkie fragmenty uschły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 dziwne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Znowu coś nietypowego dzieje się u mnie z sadzonką z pędu. Tym razem jest to pęd 'Draculi'. Na razie nic szczególnego, ale melduję już teraz, żeby nie było podejrzeń o kawał, gdy wyrośnie z tego arbuz, albo coś podobnego. Pąk otworzył się i pojawił się jeden kwiat. Pozostałe - prawdopodobnie - uschły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Stary, przestań faszerować rośliny jakimiś prochami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Ooo... ja tam w oddali widzę chyba elektrownię atomową.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Znowu coś nietypowego dzieje się u mnie z sadzonką z pędu. Tym razem jest to pęd 'Draculi'. Na razie nic szczególnego, ale melduję już teraz, żeby nie było podejrzeń o kawał, gdy wyrośnie z tego arbuz, albo coś podobnego. Pąk otworzył się i pojawił się jeden kwiat. Pozostałe - prawdopodobnie - uschły. Może to te ręce które leczą . A jak przez palce przepuszczasz kranówke robi sie destylka czy destylat ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi